Valmista helposti myslistä granolaa

Valmista helposti myslistä granolaa

Resepti mielestäni parhaan makuisesta granolasta. Granola on paahdettua mysliä, mikä on sekoitettu mm. hunajan, öljyn ja mausteiden kanssa.

Valmistus on yllättävän helppoa, äläkä hämmästy ainesosien listan pituutta. Voit käydä ostamassa kerralla isot määrät esimerkiksi jostain terveys- tai luomukaupasta, ja voit tämän jälkeen tehdä tätä useasti käymättä välillä kaupassa ostamassa aineksia. Itse tykkään säilyttää granolaa isossa purkissa keittiössä, josta sitä on helppo napata mukaan retkelle, syödä välipalana tai aamupalalla.

Ainesosat

  • 450 g kauraleseitä
  • 120 g auringonkukan siemeniä
  • 120 g seesaminsiemeniä
  • 175 g omenasosetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 120 g ruskeaa riisisiirappia (tai mallassiirappia tai siirappia)
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 100 g ruskeaa sokeria
  • 250 g kokonaisia manteleita
  • 1 tl Maldon-suolaa (tai karkeaa merisuolaa)
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 300 g rusinoita

Valmistus

  1. Sekoita kaikki paitsi rusinat hyvin keskenään isossa kulhossa. Itse käytän kahta lastaa tähän, normaalisti mielelläni käyttäisin käsiäni, mutta tässä sekoituksessa kädet tahmaantuisivat liiaksi.
  2. Levitä sekoitus kahdelle uuninpellille ja paista 170 °C asteessa (kaasulla 3), puolessa välissä sekoita granola uudelleen pellillä, jotta kaikki saavat kauniin tasaisen kultaisen paahdon. Kokonaisaika paahtamiselle on normaalisti 40-60 minuuttia.
  3. Paahtamisen jälkeen anna viilentyä ja sekoita sekaan rusinat
  4. Säilytä ilmatiiviisti

Kommentit