Karamellisoidut omenat

Karamellisoidut omenat

Tässä teille yksinkertainen ja herkullinen omenajälkiruoka valmistettavaksi ja nautittavaksi nuotiotulilla.

Valmistusaineet

  • 400 g kuorittuja, paloiteltuja omenia, joista on poistettu siemenkota
  • 50 g voita
  • 50g (ruskeaa) sokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 125 g murennettuja keksejä
  • 20 g pilkottuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
  • 20 g pilkottuja saksanpähkinöitä
  • 100 g kinuskikastiketta
  • Maitokiisseliä

Valmistus

  1. Kuullota omenoita suurella paistinpannulla nuotion yllä yhdessä voin, sokerin ja kanelin kanssa n. 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet
  2. Sekoita murennetut keksit ja pähkinät keskenään
  3. Lämmitä kinuskikastiketta lämpimällä pannulla n. 1 minuutin ajan (ks. resepti alla)
  4. Aseta omenasekoitus neljälle lautaselle tai pieniin kulhoihin
  5. Ripottele päälle keksi-pähkinäsekoitusta
  6. Kaada jälkiruoan päälle maitokiisseliä ja kinuskikastiketta
  7. Tarjoile ja nauti!

Karamellisoidut omenat
Herkuttele nuotion äärellä.

Kinuskikastike

Mikään ei ole voita kotitekoista kinuskikastiketta!

Valmistusaineet

  • 2 kupillista kermaa
  • 2 kupillista sokeria
  • 2 kupillista siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistus

  1. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi pannulla. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä sitä pienellä lämmöllä n. 5 minuuttia
  2. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kaada kastike kulhoon ja tarjoile omenajälkiruoan kanssa.

Karamellisoidut omenat on helppo valmistaa pannulla
Valmista nautittavaksi!

Kommentit