BLOGI, OUTDOOR-URHEILU, VINKIT ULKOILIJALLE

Toimiva solmimistapa juoksukenkiin

Juoksen paljon. Kun lähden lenkille noudatan tuttua kaavaa: sykemittari ranteeseen, sykkeen mittaus päälle, kengät jalkaan, nauhat solmuun ja menoksi. En ole ikinä ajatellut sen suuremmin kenkien solmuja paitsi silloin, kun nauhat ovat auenneet.

Tein tutkimustyötä ongelman ratkaisemiseksi ja tulos on seuraava:

Australialaisen matemaatikon, Burkard Polsterin, mukaan juoksukengän solmimiseksi on 1,961,990,553,600 eri tapaa. Melkein kaksi triljoonaa tapaa tehdä asia, jonka hoidan ohimennen!! Kai joku niistä toimii?

Harva juoksija jaksaa kokeillla edes puolia näistä vaihtoehdoista, joten päätin rajata tämän kirjoituksen yhteen toimivaksi todettuun tekniikkaan.

Oletan että olet joskus tutkinut juoksukenkiäsi. Olet nauhoittanut ne ja ihmetellyt ylimääräisiä reikiä reikärivin vieressä nilkan kohdalla. Miksi nämä reiät ovat tässä? Kenties sen takia että voin nauhoittaa kengät oman makuni mukaan? EI!

Reiät ovat siinä hyvästä syystä, joka on useimmille täysin vieras. Tässä selitys; Solmit kenkäsi, kiristät ne tasaisesti ja solmit ne. Huomaat kuitenkin että kenkä on kireämpi solmun kohdalla, mikä on luonnollista. Se on nauhan staattisin kohta. Toiseksi staattisin kohta on ensimmäisien reikien kohdalla missä nauha menee poikittain kengän yli. Paine solmun kohdalla ei tunnu hyvältä, mikä voi aiheuttaa kipua ja sen takia otamme käyttöön ylimääräiset reiät.

Juoksukenkien nauhoitus

Nauhoita kenkä normaalisti. Kun saavut ylimpään reikään, vie nauhat ylimääräiseen reikään omilla puolillaan niin, että muodostuu silmukka kengän kummallekin puolelle.

Nauhoitusopas kengille

Vie narut kengän yli ristiin ja uusien silmukoiden läpi

Kenkien solmiminen

Kiristä ja solmi normaalisti.

Avaa ovi ja lähde lenkille.

Tehty lenkki nauhoituksessa estää kovan paineen syntymisen solmun kohdalle, mikä paitsi vähentää paineen tuntua jalassa, myös auttaa solmua pysymään kiinni. Voit käyttää tätä tekniikkaa myös eri kohtaa kenkää mikäli tunnet painetta paikoissa missä se ei tunnu hyvältä.

P.S. tässä on linkki matemaattiseen kaavioon kenkien solmimiseen http://www.fieggen.com/shoelace/2trillionmethods.htm

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 1 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Outdoor-urheilu, Vinkit ulkoilijalle"