Gourmet-retki erämaassa

Gourmet-retki erämaassa

Gourmet-retki – ystävien kanssa nautittu elegantti illallinen pienessä metsästysmajassa tai ruokailu joen rannalla – pelkkä ajatuskin gourmet-retkestä erämaassa saa meidän ulkoilmaihmisten suut kostumaan. Muistot edellisestä kanootti- tai veneilyreissusta muistuvat mieleen, ja voimme todella aistia kaikkien niiden herkkujen maut, joita olemme maistelleet retkillämme – siellä missä lakat ja mustikat kypsyvät, tunturin rinteillä tai saaristossa.

Juuri pyydettyä kalaa, tuoretta nieriää ja ahvenia, pieniä herkkupaloja, pastaa sen kaikissa muodoissa, taivaallisen hyviä kastikkeita, hedelmiä ja vihanneksia, unohtamatta laadukkainta lihaa kuten poroa, hirveä, villisikaa, lammasta tai metsälintua – varsinaisia gourmet-nautintoja. Ei sovi myöskään unohtaa herkullista leipää ja makeita herkkuja, joita voi loihtia esiin myös eräretkellä, kuten focacciaa tai mustikkapiirasta.

Alla herkullinen resepti 4 hengelle.

Kantarelli-pekoni-tuorejuustorieskarullat

4 kpl itse tehtyä tai kaupasta ostettua ohutta leipää/rieskaa

Resepti n. 10 rieskalle, valmistus paistinpannulla

Valmistusaineet

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl maitojauhetta
  • 2 dl vettä
  • 1,5 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa

Leipien valmistus

  1. Sekoita kaikki aineet kulhossa kunnes taikina on sileää
  2. Kaulitse taikinasta niin ohuita leipiä kuin mahdollista sillä aikaa kun paistinpannu kuumenee
  3. Paista leivät kullanruskeiksi molemmin puolin
  4. Pidä leivät yhdessä jotta ne pysyvät pehmeinä

Tuorejuusto-pekonitäyte

Valmistusaineet

  • 1 pkt tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • ½ pkt paloiteltua ja paistettua pekonia
  • Kantarelleja oman maun ja saatavuuden mukaan
  • Voita
  • Pippuria

Valmistus

  1. Sekoita juusto ja pekoni, lisää pippuri
  2. Kun leivät ovat valmiit, kuullota kantarellit pannulla
  3. Levitä juusto-pekonilevite leipien päälle, lisää kantarellit
  4. Kääri leivät rullalle
  5. Syö ja nauti!

Kommentit