Perinteiset ohukaiset

Perinteiset ohukaiset

Maailmassa ei taida olla parempia ohukaisia tai pannukakkuja kuin ne, jotka paistetaan erämaassa. Yleensä lisään perinteiseen ohukaistaikinaan vaniljasokeria, jolloin ne tuoksuvat ja maistuvat vieläkin herkullisemmilta. Ei varsinaisesti mikään illallinen, mutta ah, niin hyvä retkijälkiruoka!

Tarjoile ohukaiset hillon, vadelmien, mustikoiden, kermavaahdon, sokerin, vaahterasiirapin tai voin kera… niin että saat niistä juuri mieleisesi.

Herkullinen lettu maistuu parhaalle retkellä.

Valmis räiskäle odottaa syömistä.

Perinteiset ohukaiset

2 ½ dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa (tai vastaavasti kananmunajauhetta)

6 dl maitoa (tai vastaavasti maitojauhetta)

½ tl suolaa

3 rkl sulatettua voita

  • Vatkaa jauhot ja kananmunat paksuksi taikinaksi, lisää maito.
  • Lisää suola ja sulatettu voi.
  • Anna taikinan turvota hetken aikaa.
  • Paista pannukakut ja tarjoile hillon, marjojen, vaahterasiirapin ja kermavaahdon kera.

Lihaisa pannukakku valurautapadassa (Dutch oven)

300 g suolattuja porsaanlihakuutioita

4 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

7 dl maitoa

  • Sekoita kananmunat ja jauhot, lisää maito.
  • Lihapalat ovat suolattuja, joten älä lisää taikinaan suolaa.
  • Paista lihakuutiot padassa rapeiksi.
  • Ota pata tulelta ja anna jäähtyä hetken.
  • Kaada pannukakkutaikina lihojen päälle ja anna kypsyä tulella n. 40 minuuttia, lämpötilasta riippuen. Tarkista kypsyys.
  • Tarjoile puolukkahillon kera.

Amerikkalaiset pannukakut pienellä twistillä

1 kananmuna

2 dl piimää

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2 rkl voita

1 rkl vaahterasiirappia

  • Sekoita kananmuna, piimä ja vaahterasiirappi.
  • Sekoita kuivat aineet.
  • Yhdistä neste ja kuivat aineet keskenään ja vatkaa taikina tasaiseksi.
  • Lisää lopuksi voi. Taikina saa olla paksua.
  • Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle runsaasti taikinaa.
  • Paista pannukakut alhaisella lämmöllä molemmin puolin.
  • Tarjoile vaahterasiirapin kera.

 

Kommentit