Chili con carnea valurautapadassa (Dutch oven)

Chili con carnea valurautapadassa (Dutch oven)

Resepti 6 hengelle.

Mausta Chili con carne tuoreella chilillä tai cayennenpippurilla, jolloin saat siitä sopivan tulista.

Valmistusaineet

  • 1,2 kg naudan etuselkää
  • 1 tl suolaa
  • 140 g pekonisiivuja
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1  hienoksi pilkottu pieni keltasipuli
  • 2 hienoksi pilkottua tuoreitta jalapenoa
  • 3 hienoksi pilkottua valkosipulin kynttä
  • 400 g (1 prk) tomaattimurskaa
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 4 dl vaaleaa alkoholitonta olutta
  • 1 sitruunan mehu
  • Papuja oman maun mukaan - ei tomaattikastikkeessa (valkopapuja, punapapuja, mustasilmäpapuja)
  • Suolaa ja mustapippuria myllystä

Mausteseos

  • 1,5 rkl  anchochilijauhetta tai 1 suuri anchochili
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 1 rkl juustokuminan siemeniä tai 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 0,5 dl vettä

Lisukkeet tarjoiluun

  • Raastettua cheddarjuustoa
  • Hienoksi paloiteltu avokado
  • Hienonnettuja korianterinlehtiä
  • Hienoksi pilkottua sipulia
  • Ohuita tomaattiviipaleita
  • Kermaviiliä tai crème fraîcheä

Valmistus

  1. Poista lihasta enin rasva ja kalvot, ja paloittele liha n. 2 cm paksuisiksi kuutioiksi. Pyörittele lihapaloja kulhossa, jossa on 1 tl suolaa. Aseta lihat sivuun toistaiseksi.
  2. Sekoita keskenään kaikki mausteseoksen ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Jätä sivuun.
  3. Paista pekonisiivut padassa, kunnes ne ovat rapeita. Nosta pekonit padasta ja aseta sivuun toistaiseksi. Kaada pekoninrasva kuppiin.
  4. Ruskista lihapalat pieni erä kerrallaan oliiviöljyssä ja tilkassa pekoninrasvaa. Nosta lihapalat padasta. Kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää jalapeno ja valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää mukaan mausteseos ja paista vielä muutama minuutti.
  5. Lisää pataan ruskistetut lihapalat, lihaliemikuutiot, tomaattimurska, sitruunamehu ja olut. Peitä pata kannella ja anna hautua matalalla lämmöllä n. 1,5 tuntia. Lisää pekonit ja pavut viimeisen 5 minuutin aikana.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa 2-3 päivää, jolloin maku vain paranee. Tarjoile lisukkeiden ja pehmeän tai kovan maissileivän tai maissilastujen kera.

Kommentit