Grillattua ahventa ja pekoniperunoita

Grillattua ahventa ja pekoniperunoita

Valmista kala nuotiolla ja tarjoile perunoiden ja kastikkeen kera.

Vinkki: Grillaa kalat puupalojen päällä: Liota puupaloja vedessä mieluiten yön yli, jonka jälkeen ne voi asettaa hiillokselle. Saat herkullisen aterian, jos löydät hyvän puupalan (esimerkiksi koivusta), jonka päälle voit asettaa kalan paistumaan. Koivuhalko on myös hauska tapa tarjoilla kala. Minulla on tapana asettaa tarjoiltaessa esille koko halko, josta ruokavieraani saavat veistää kalaa.

Resepti 4 hengelle

Valmistusaineet

  • 4 ahventa
  • 2 pientä katajanoksaa
  • 1 rkl voita
  • 8 kpl keitettyjä perunoita
  • 16 siivua pekonia
  • 1 nippu ruohosipulia 
  • 1 nippu tilliä
  • Suolaa maun mukaan

Kastike

  • 3 dl ruoanlaittojogurttia
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 rkl hunajaa

Valmistus

  1. Liota katajanoksia/puupaloja vedessä yön yli. Jos sinulla ei ole aikaa tai mahdollisuutta katajanoksien tai puun liottamiseen, käytä niiden sijaan alumiinifoliota.
  2. Aukaise ja puhdista ahvenet.
  3. Suolaa kalat reilusti sisä- ja ulkopuolelta.
  4. Täytä kalat katajanoksilla ja voinokareella.
  5. ”Paketoi” jokainen kala liotettuihin katajanoksiin (tai folioon) ja aseta nuotion ylle grilliritilälle paistumaan. Kala on kypsää kun liha on valkoista.
  6. Rullaa pekonisiivut keitettyjen perunoiden ympäri ja aseta grilliritilälle.
  7. Grillaa perunoita kunnes pekoni on paistunut kauniin väriseksi ja rapeaksi.
  8. Sekoita keskenään kastikeainekset: jogurtti, sinappi ja hunaja.
  9. Ota kalat pois nuotiolta ja avaa kääreet.
  10. Leikkaa ruohosipulit ja persilja ja ripottele kalojen päälle.
  11. Lisää suolaa tarpeen mukaan.
  12. Syö ja nauti!

Kommentit