Yrttimarinoidut kanavartaat

Yrttimarinoidut kanavartaat

Maukas yrttimarinoitujen kanavartaiden resepti, josta tulee n. 12 varrasta.

Valmistusaineet

  • 4 kanafileetä
  • Puisia grillivartaita
  • Suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 1 dl persiljaa
  • 1 tuore ruukkubasilika
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistus

Voit valmistella tämän ruoan halutessasi jo edellisenä päivänä. Valmista marinadi ja anna kanafileiden marinoitua vuorokausi ennen tarjoilua. Vartaat voi tarjoilla sekä lämpiminä että kylminä, esim. cocktailpaloina tai buffetpöydässä.

Valmistus

Kotona

  1. Sekoita marinadin ainekset monitoimikoneella tai tehosekoittimella sileäksi massaksi. 
  2. Kaada marinadi tiiviisti suljettavaan (esim. kierrekorkilliseen) astiaan, jonka voit ottaa mukaasi luontoon.
  3. Leikkaa kanafileet kolmeen osaan pituussuunnassa.

Nuotiotulen ääressä

  1. Pujota kanapalat vartaisiin ja levitä marinadi tasaisesti kanapalojen päälle.
  2. Grillaa vartaita grilliritilän päällä tai paista paistinpannulla, tai kääri ne alumiinifolioon ja paista nuotiolla kunnes kanapalat ovat kullanruskeita. Lisää suola ja pippuri.
  3. Syö ja nauti!

Kommentit