Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        Savotta

        Savotta valmistaa äärimmäisen lujatekoisia retkeily- ja eräilyvarusteita. Homma otetaan todella tosissaan, mutta ei kuitenkaan liian tosissaan. Juuri sopivasti, jotta voit luottaa täysin Savotan tuotteiden kestävän seikkailujesi haasteet ja paljon muutakin.

        Savotta sykkii suomalaista perinnettä ja käsityöosaamista, jollaista voi löytyä vain suomalaisesta, juurensa tuntevasta yrityksestä. Ja juuri sellainen Savotta on, nykyaikainen ja kehityksessä mukana oleva, mutta silti ylpeä taustastaan ja pitkän kokemuksen tuomasta osaamisestaan. Näillä arvoilla Savotta on ollut tärkeä osa suomalaista retkeily- ja ulkoiluperhettä jo yli 60 vuotta.

        Savotan tarina alkoi 1955, kun Allan Halme perusti vaimonsa Marjatan kanssa Pylkönmäen Nahkatyö nimisen yrityksen Pylkönmäellä. Ensimmäiset tuotteet olivat rukkasia ja reppuja metsätyömiehille ja toimitukset hoidettiin polkupyörällä lähialueelle. Toiminnan laajentuessa 60-luvulla, osa tuotannosta siirrettiin Karstulaan, jossa Savotan toimitilat ovat tänäkin päivänä. Samalla yrityksen nimeksi otettiin Savotta-retkeilyväline, mikä kuvasi paremmin tuotevalikoimaa, johon otettiin mukaan retkeilijöille suunnatut teltat.

        Savotta 906

        Teräsputkirinkat olivat 60-luvulla suuressa suosiossa ja Savotta oli kehityksessä mukana. Yritys laajensi omaa osaamistaan siten, että kaikki rinkkojen telineet pystyttiin valmistamaan itse. 80-luvulla oma tuotekehitys ja huikea osaaminen alkoi kantaa hedelmää, kun Savotta 906 –rinkka voitti Tekniikan Maailma-lehden testin. Samoilta ajoilta on myös saavutuksena tuottelias yhteistyö puolustusvoimien kanssa. Savotan 20 hengen puolijoukkueteltta on jo käsite paitsi armeijassa myös tuhansien partiolaisten ja eräharrastajien tuntema klassikko.

        Savotta tänään

        Savotta on säilyttänyt elinvoimansa ja kiinnostavuutensa myös nykyajan kovenevissa haasteissa. Tuotevalikoimaan on pyritty laajentamaan mm. Kiinassa teetetyllä alihankinnalla, mutta kiinalaisten tekemä laatu ei ole vastannut Savotan korkeita laatustandardeja. Niinpä valmistus on tänä päivänä tiukasti omissa käsissä. Savotan tuotanto on jaettuna kahden toimipisteen välille Suomen Karstulassa ja Viron Tartossa. Tuotteiden valmistus on ollut vastuullista jo vuosikausia, mutta hiljattain toiminta on myös sertifioitu SGS:n toimesta. Niinpä Savotan tuotannolla on ISO 14001: 2015 Ympäristösertifikaatti.

        2000-luvun innovaatioista on mainittava mm. Savotan kehittämä sairaalateltta, jota kansainvälinen Punainen Risti on menestyksekkäästi käyttänyt mm. Tyynenmeren tsunamikatastrofin sekä Haitin maanjäristyksen yhteydessä.

        Pääpaino tuotannossa on edelleen ulkoilu- ja retkeilytuotteet. Jotain oman tuotekehittelyn laadusta kertoo Savotta 906 –rinkan valinta parhaaksi tuotteeksi omassa lajissaan. Valinnan teki vuonna 2009 Optio-lehti.
        Lue lisää

        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite