Kevät on saapunut vuorille

Kevät on saapunut vuorille

Kevätaurinko on jo muutaman viikon ajan sulatellut alkutalven lumimassoja. Vuorella on kuitenkin onneksi vielä yli neljä metriä jäljellä, mutta puuteria ei helposti löydä. Hyvää lunta löytyy vielä ihan huipulta ja pääsimmekin taas nauttimaan Vallugan pohjoisseinästä Bergführerin johdolla. Vallugan huipulle pääsee suksien kanssa vain valtuutetun oppaan kanssa. Reitti alkaa kivasti sykettä nostattavalla jyrkällä ja kapealla pätkällä ja jatkuu lyhyiden, mutta antoisien loivien pätkien ja siirtymien kautta Zürsiin, mistä pääsee näppärästi bussilla takaisin St. Antoniin. Harmillista vain, että ensimmäisen kerran tuottamaa adrenaliiniryöppyä ei saa enää tulevilla kerroilla, mutta kivaa se on silti.


Vallugan pohjoisseinän alkupätkä

St. Antonin lähellä on pieni Sonnenkopfin hiihtokeskus. Sama Arlbergin alueen hissilippu on voimassa myös siellä, mutta harvempi viikon viipyvä vieras eksyy sinne saakka. Sonnenkopfiin pääsee bussilla Stubenista, ja se on erittäin suositeltava etenkin lumisateiden jälkeen helposti saavutettavien helppojen offarilaskujen takia. Lapsiperheille ja aloittelijoille paikasta löytyy mukavia ja helppoja mäkiä.


Aurinkoinen Sonnenkopf


Varjoisemmilla seinämillä oli vielä pehmeää lunta jäljellä

Aurinkoiset kelit jatkuu, mutta ensi viikolla pitäisi tulla vähän luntakin. Onneksi!

Kommentit