Kevään merkkejä Sipoonkorvessa

Kevään merkkejä Sipoonkorvessa

Vuorotyöläisen vapaapäivä voi olla vaikka maanantaina ja tällä viikolla se sattui olemaan upean aurinkoinen kevätpäivä. Helsingin seudun virkistysalueet ovat yleensä viikonloppuisin ruuhkaisia mutta arkivapaat kannattaa ehdottomasti hyödyntää ulkoilemalla. Toukokuinen maanantai Sipoonkorven kansallispuistossa oli luonnossa rentoutumista parhaimmillaan. Muutaman tunnin retkellä vastaan käveli vain kaksi seuruetta.

Sipoonkorven kansallispuisto

Mukava lyhyt päiväretkikohde on Kalkkiruukin luontopolku. 4,8 km pitkä reitti kulkee monipuolisessa maastossa. Kalkkiruukin laavulla on myös mahdollista tehdä tulet ja yöpyä. Reitin varrella on vanha avolouhos joka on aidattuna reitin varrella. Kuitenkin pienten lasten kanssa liikkuessa kannattaa olla varovainen, etteivät pienet pääse livahtamaan aitojen ali.

Kyykäärme
Kyy

Retkeilijän lisäksi sipoonkorven auringossa paistatteli myös kyy. Kyypakkaus onkin hyvä olla mukana vaikka vain lyhyelläkin retkellä. Myös sisilisko tervehti meitä matkan varrella. Hurja hyttyskesä taitaa olla edessä. Kosteilla paikoilla inisijöitä oli sankkoina pilvinä, eikä hyttysmyrkkyä ollut tietenkään mukana…

Retkieväät

Hyvällä retkellä nautitaan tietysti myös eväitä. Tällä kertaa eväänä oli raparperitorttua ja kahvia. Kevään ensimmäiset raparperit saavat aina hyvälle tuulelle! Tässä vielä maailman helpoimman raparperitortun resepti:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200g margariinia tai voita


Täyte:

  • nippu raparperin varsia paloina (n.5dl)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria


Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon rasva. Painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle. Kuori raparperinvarret ja pilko paloiksi. Sekoita raparperit ja sokerit ja kaada vuokaan. Ripottele loput taikinasta raparperien päälle. Paista 225 asteessa n. 40 min. Jos käytät täysin kasvirasvapohjaista margariinia on piirakka vegaaninen, ja soveltuu myös muna- ja maitoallergikoille.

Ja kartta tietenkin mukaan. Lisää infoa myös netistä.

Kommentit