Varvaskengillä merelle

Varvaskengillä merelle

Kävin viikonloppuna Helsingin edustalla purjehtimassa ja testailemassa Fivefingersien purjehdusominaisuuksia. Paljasjalkakenkä antaa hyvän tuntuman veneen kanteen ja pohja pitää märälläkin pinnalla. Tuntuma on kuin olisi paljain varpain, mutta pohja suojaa jalkapohjia ja pitää paremmin liukkaalla kuin paljas jalkapohja. Poluilla ja rantakivikoissa patikointi on paljasjalkakengillä hauskaa! Sitä paitsi Fivefingers soveltuu myös juoksemiseen, joten aamulenkki saaren ympäri sujuu samoilla kengillä kuin purjehtiminenkin.

Kesäretkellä pitää saada herkkuja! Muurikkapannulla voi paistella lettuja avotulella mutta veneen kaasuliedellä räiskäleet paistuvat yhtä hyvin. Retkelle lettutaikina on kätevää ottaa mukaan muovipullossa.

Tällä ohjeella syntyy neljä pientä lettua:

  •     2,5 dl maitoa
  •     1 kananmuna
  •     1 dl vehnäjauhoa
  •     ripaus suolaa
  •     1 rkl sulatettua voita
  •     voita paistamiseen

Pannu kulkee siististi suojapussissaan jonne kannattaa jemmata myös paistinlasta. Itse hankin muurikalle oman lastan jota säilytän aina pussissa, jolloin sitä ei koskaan unohda kotiin. Juhannuksena sitten paistellaan letut nuotiolla.

Kommentit