Uskolliset ystävät

Uskolliset ystävät

Onnistunut retki vaatii hyvät eväät ja toimivat varusteet. Välillä tuntuu, että kodin nurkat ovat täynnä retkeilyvarusteita, mutta silti vain murto-osa tavaroista päätyy mukaan. Huvittavinta on se, että samat varusteet ovat kulkeneet mukana vuosia hajoamatta. Ajattelin tehdä listan minun uskollisista varusteista, jotka aina ovat mukana reissulla kuin reissulla.

Villapaita

1. Devold Nansen Sweater. Kyllä! tämä paita on lämmittänyt minua monilla retkillä sekä kesällä että talvella. Se ei vie paljon tilaa, jos sen pakkaa kompressiopussiin. Villa kestää kipinöitä, ja on kodikkaan tuntuinen. Nansen paita kestää vuosia, joten se on hyvä sijoitus. Muista tuulettaa se viikonlopun retken jälkeen ennen kuin laitat sen päälle maanantaina töihin.

Primus retkikeitin

2.Primus Omnilite TI. Tässä on hyvin mietitty keitin! Ennen tätä käytin Omnifuel-mallia, joka oli hyvä. Uudessa Ti-mallissa on vielä paremmin mietitty yksityiskohtia, ja painoa on karsittu. Yleensä käytän Primuksen white gas -polttoainetta, mutta tavallinen bensiini palaa siinä välillä retkillä. Muista puhdistaa noki pois ja käytä oikean kokoista suutinta. Varaosasarjat ovat kätevästi pakattuja ja kannattaa kuljettaa mukana pidemmillä reissuilla.

Therm-a-Rest makuualusta

3. Therm-a-Rest Z-Lite Sol. En pidä ilmatäytteisistä makuualustoista. Niiden mukana kulkee aina pelko, että ne puhkeavat. Z-lite on yllättävän mukava ja pehmeä. Tällä pärjää ympäri vuoden. Makuualusta menee yllättävän pieneen tilaan haitarimallinsa ansiosta.

Leatherman monitoimityökalu

4. Leatherman Wave. Tarvitseeko sanoa lisää? Se on aina mukana. Vyössä, repussa ja kajaakissa. Bit Kit -sarja mahtuu koteloon mukaan ja sen avulla korjaat lähes kaiken. Joidenkin mielestä Wave on raskas, mutta se on monipuolinen ja kestävä. Omani on ollut päivittäisessä käytössä kymmenen vuotta.

Petzl otsavalo

5. Petzl Tikka 2 XP. Ilman tätä en saisi unta! Retkellä pitää olla iltalukemista mukana. Näppärän valotehosäädön ansiosta et sokaise nukkuvaa telttakaveria. XP2 on yllättävän tehokas kokoonsa nähden.

Devold merinovillainen kerrasto

6. Devold Expedition -alusasu merinovillasta. Älä anna nimen pelotella, et paistu tässä asussa. Se on hyvin istuva, eikä menetä muotoaan. Se on hyvä myös hikisissä lajeissa. Villa-asut eivät haise samalla tavalla kuin keinotekoiset materiaalit.

Kommentit