Käyttökokemuksia Fenix BT-10 -lampusta / Eero T

Käyttökokemuksia Fenix BT-10 -lampusta / Eero T

Haimme Facebookissa Fenix BT10 -pyörälampun testaajia, ja saimme paljon hyviä hakemuksia. Tässä Eero Tolosen ensimmäiset käyttökokemukset lampusta.

Fenix BT10 -lamppu on tuntunut hyvältä käyttää, ja vaikuttaa kestävärakenteiselta. Lamppua on ollut helppo käyttää myös hanskat kädessä. Kiinnitysosat olivat riittävät, ja lamppu oli helppo asentaa pyörään. Paristokäyttöisen lampun ongelma on valotehon heikkeneminen pakkaskelillä, ja se näkyi myös tässä lampussa.

Lampun suurin valoteho saisi minun mielestä olla 500 lumenin luokkaa (toim. huom. BT20-lampussa valoteho 750 lumenia), mutta BT-10 -lampun 350 lumenin valovoimalla näkee myös tarpeeksi hyvin. Lampulla näki ajaa normaaleissa keliolosuhteissa, kolot ja urat erottuivat tiestä.

Lampun kiinnitysosat ovat riittävät, mutta otsapannan toimintaideaa en vielä ole hoksannut. Aivan kuin siitä puuttuisi jokin solki. Lampussa ihmetytti myös se, että se ei toiminut ilman jatkojohtoa, nimittäin ilman jatkojohtoa liitos oli todella huonosti pitävä eikä antanut siten virtaa. Johtojen liitos ei lukittaudu, ja kolosella tiellä antoi periksi. En tiedä onko kyseessä sitten valmistusvirhe vai suunnitteluvirhe, mutta ehdottaisin että johtojen liitokset kannattaa tehdä jämäkämmiksi, jotta se ei anna periksi. Eli liitoksen takia lamppu oli kolosella tiellä tarpeeton.

Kommentit