Friluftskocken Anders Klintin kahdeksan supernopeaa reseptiä

Friluftskocken Anders Klintin kahdeksan supernopeaa reseptiä

Luultavasti yksinkertaisimmat ateriat, jotka koskaan valmistat käyttämällä enintään kolmea valmistusainetta.

On kahdenlaisia eräkokkeja:

  1. Niitä, jotka ottavat mukaansa tuoreita vihanneksia, vähän paremman retkikeittiön, espressokeittimen ja gourmet-ruokaa
  2. Niitä, jotka ottavat mukaansa vain kuivamuonaa.

Minä edustan ensimmäistä ryhmää, ja blogeissani huomioin yleensä ne retkeilijät, jotka arvostavat hyvää ruokaa ja ovat valmiita käyttämään ruoanlaittoon hieman enemmän aikaa. Mutta ei tänään!

Täytetyt tortilla-leivät

Anders Klint ja maistuva itse valmistettu burrito.

Retkiruoka

Valmis pussiruoka on aina helppo ja nopea valinta, mutta niitäkin on vaivatonta hieman tuunata tuomaan vaihtelua.

Joinakin iltoina sitä on vain niin väsynyt, että jaksaa hädin tuskin leukojansa liikuttaa. Haluat vain saada ruokaa – mikä tahansa käy, kunhan se on lämmintä (ja tästäkin voi tinkiä). Mitä yksinkertaisempaa, sen parempaa. Tällaisia iltoja varten voit kokeilla näitä erittäin yksinkertaisia aterioita, joihin on käytetty maksimissaan kolmea valmistusainetta. Lupaan, että mitään ei tarvitse silputa tai fileoida. Ja kyllä, se maistuu siltikin hyvältä.

  1. Tonnikala. Keitä pussillinen makaroneja. Sekoita joukkoon juustoraastetta tai kuivattua juustojauhetta. Lisää sekoitukseen yksi paketti kuivattua tonnikalaa, tai vaihtoehtoisesti purkillinen säilyketonnikalaa.
  2. Thai. Keitä pussillinen aasialaisittain maustettuja nuudeleita. Sekoita joukkoon pari ruokalusikallista maapähkinävoita.
  3. Pesto-pasta. Keitä paketillinen pastaa. Sekoita joukkoon 2 dl pestoa ja yksi paketti kuivattua lohta, tai vaihtoehtoisesti paketillinen suikaloitua pekonia.
  4. Burritot. Laita kuivatut sekavihannekset veteen, lisää burrito-mausteseos ja keitä.  Nostele vihannekset ja (kotona) valmiiksi paistetut kanasuikaleet tortillaleipien päälle. Rullaa ja syö.
  5. Intialaista. Vettä, punaisia linssejä, vähän keltasipulia ja valmis intialainen mausteseos. Keitä ja nauti.
  6. Villiriisi. Keitä villiriisit ja mausta oman makusi mukaan. Lisää riisin sekaan 1 dl kuivattuja karpaloita ja kotona paistettua kanaa.
  7. Valkosipuli. Keitä vesi ja lisää paketti perunamuusijauhetta (voit halutessasi maustaa muusin valkosipulilla ja parmesaanilla). Sekoita joukkoon purkillinen tonnikalaa.
  8. Tortelliini. Keitä juustolla täytetyt tortelliinit. Lisää 2 dl pestoa ja 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja.

Huomaatko resepteissä tietyn kaavan? Hiilihydraateista saat nopeasti energiaa ja voit maustaa ruoat mielesi mukaan. Tähän nopeasti energiaa antavaan ruoanlaittotapaan on hyvät syyt! Inspiroiduitko? Onnea ruoanlaittoon!

Annelie Pompe ja Primus-keitin

Kommentit