Joulukinkkua nuotiolla

Joulukinkkua nuotiolla

Unohda joulustressi ja lähde erämaahan rauhoittavan nuotion ääreen, television ja kovaäänisen joulumusiikin ulottumattomiin. Nauti hiljaisuudesta, nuotiotulen äänistä ja valmista alla olevan reseptin mukainen joulukinkku.

Valmistusaineet

 • 1 kg ekologista joulukinkkua
 • 2 suurta keltasipulia 
 • 4 omenaa
 • Korppujauhoja
 • Suolaa ja pippuria
 • Vihannesliemikuutio

Valmistus

Kotona

 1. Viipaloi (raaka) kinkku 1-2 cm paksuiksi siivuiksi ja pakkaa reppuun muiden valmistusaineiden ja kannellisen padan/pannun kanssa.

Retkellä

 1. Painele lihaviipaleet ohuemmiksi kämmenellä tai leveällä veitsen terällä. Suolaa ja pippuroi viipaleet ja pyöräytä korppujauhoissa. Paista lihaviipaleet pannulla hitaasti ruskeiksi. Nosta lihat pannulta.
 2. Viipaloi sipulit ja paista. Nosta sipulit pannulta ja lisää pannulle vähän (2-3 rkl) vettä ja sekoita.
 3. Viipaloi omenat, lämmitä niitä nopeasti pannulla. Omenoita ei tarvitse kuoria.
 4. Asettele kinkkuviipaleet, sipulit ja omenat kerroksittain pannulle; ensin kinkkuviipale, sitten sipulit ja omenaviipaleet ja lopuksi päälle kinkkuviipale (ja ehkä vähän sipulia).
 5. Nostele lusikalla nestettä kinkkurakennelman päälle. Jos nestettä näyttää olevan liian vähän, lisää vettä tai kasvislientä. Voit halutessasi korvata veden kermalla kokonaan tai osittain.
 6. Anna kinkkupaistoksen kypsyä hiljalleen kannen alla nuotion hiilloksella n. 30 minuuttia, jolloin se on kypsä, tai pidempään; siitä ei ole mitään haittaa.
 7. Tarjoile suosikkisinappisi ja keitettyjen perunoiden kera!

Hyvää Joulua!

Joulukinkun valmistus paistinpannulla nuotiolla

Kommentit