Minun Fjällräven Classic - 2013 Tommi Tuomola

Minun Fjällräven Classic - 2013 Tommi Tuomola

Viime helmikuussa varmistui, että pääsen kesällä Fjällräven Classicille. Siispä puolen vuoden päästä edessä olisi 110 kilometriä vaellusta.

Hmmm… Mites siitä selviän?

Noin viiteen vuoteen en ole harrastanut ollenkaan liikuntaa. Painoa on kertynyt liikunnanpuutteen ja hyvän ruokahalun mukaisesti. Olen käynyt vaelluksella viimeksi vuonna 1986.

Täytyy kai alkaa valmistautua.

Ei kun liikkeelle, vaelluskengät jalkaan ja pururadalle. Keväällä aloin käydä kävelemässä. Kesällä otin rinkan selkääni, että hartiat ja lantio tottuivat kantamiseen. Kävelin 2-3 kertaa viikossa 5-10 kilometrin lenkkejä. Lisäksi korjasin hieman ruokailutottumuksiani.

Tällä valmistautumisella vaellukseni meni loistavasti. Kivaa oli, etenkin kun porukka oli mahtava. Aina seuraava vaelluspäivä tuntui edellistä paremmalta. Maisemat olivat mahtavat. Reitti oli mukavan vaihteleva.

Näillä valmisteluilla vaellus sujuu mukavammin

  • Kävele vaelluskengilläsi aktiivisesti keväästä asti.
  • Kanna ennen vaellusta tehtävillä kävelyillä rinkkaa tai reppua, joka on selvästi painavampi kuin vaelluksella oleva. Vaellukselle lähtiessä on mukava heittää kevyeltä tuntuva rinkka harteille.

Vaelluksella

  • Teippaa jaloista hiertymäherkät kohdat koko vaelluksen ajan.
  • Kiirettä ei ole! Vauhti rikkoo paikat ja lisää hiertymäriskiä.
  • Syö ennen kuin tulee kova nälkä. Päivällä on hyvää aikaa pitää lounastauko.
  • Ota tarpeeksi lämmin makuupussi (älä viilaa grammoja), yöt voivat olla yllättävän kylmiä.
  • Ota mukaan sellaista mistä tykkäät, vaikka se vähän toisi lisäpainoa. Itselläni oli mukana joka aamulle pieni Cokistölkki.

Meistä aittalaisista suurimmalla osalla on paljon paremmat valmiudet vaellukselle kuin minulla oli. Näillä pienillä valmisteluilla kaikki voivat nauttia Classicista. Minun tarvitsi valmistautua vähän perusteellisemmin :)

Fjällräven Classic

Maisemaa Fjällräven Classicilta

Fjällräven Classicin lähtö

Upea maisema Fjällräven Classicilla

Sillat Fjällräven Classicilla

Vaeltaja Tommi Tuomola

T. Tommi ” vaeltaja vuodesta 1986” Tuomola

Kuvat: Ville Norppa

P.S. Toivottavasti tavataan Classicilla.

Kommentit