Valmistautuminen Santiago de Compostelaan - opaskirjat

Valmistautuminen Santiago de Compostelaan - opaskirjat

Vaeltaminen on reitillä pysymistä ja välillä (onneksi) reitiltä eksymistä. Pitkällä tähtäimellä on hyvä pysyä kuitenkin kurssissa, jos esimerkiksi paluulennot kotiin on jo hankittu tai on tavoitteena päästä jonkinkaltaiseen määränpäähän (vaeltajan matkahan ei todellisuudesta lopu koskaan). Edellinen vaellukseni Camino Francesilla oli helppo, eksymisen vaaraa ja nautintoa en saanut kokea. Opaskirjaksi riitti kevyt ja edullinen Michelinin opas. Tulevalle vaellukselleni Michelinin pikkuopasta ei ole saatavilla, joten mukaan lähtee tiiliskivi, joka toivottavasti on jokaisen grammansa arvoinen. Nortella opaskirja on huomattavasti tärkeämpi matkakumppani kuin Francesilla: erilaisia reittivaihtoehtoja on useita, matkan varrelle osuu rankkoja ja vaarallisia reittiosuuksia sekä toisinaan pitkiä välietappeja (~25 km) ilman mitään fasiliteetteja.

Pilgrim Route The Northern Caminos - The Norte, Primitico and Inglés routes

Pilgrim Route The Northern Caminos - The Norte, Primitico and Inglés routes

Tämä painava (371 grammaa!!) ja kallis (26 € Akateemisessa) riippakivi on tulevan vaellukseni pelastava enkeli. Tuki ja turva. Muistiinpanovihko. Kyynelteni kuivaaja. Matkamittari. Voimieni osoitus ja päiväkirja kotiin palattuani. Ystäväni.

Camino de Santiago -karttakirja

Camino de Santiago -karttakirja

Tämä pikkuinen (87 grammaa) ja edullinen (12 € Akateemisessa) matkapartneri antoi viimeksi minulle kaiken tarvitsemani tiedon, luottamuksen ja tsempin matkallani Santiagoon. Pikkuisesta tuli minulle tärkeämpi muisto matkaltani kuin virallisesta Caminon todistuksesta, compostelasta.

Kommentit