Sininen kulta

Sininen kulta

Yhtäkkiä kolme alastonta kaveria juoksi ohitsemme. Heillä oli vain pipot päässään. Olimme juuri laskeutuneet Etelämantereen mannerjäätikölle ja pakkasta oli -32 astetta.

Juoksijat olivat meidän pilottimme, jotka noudattivat vanhaa traditiota. Sen mukaan, laskeuduttuaan ensimmäistä kertaa lentokoneella Etelämantereelle, täytyy pilottien juosta alasti lentokoneensa ympäri.

Saatuaan urakkansa suoritettua ja vaatteet päälle, rupesivat he sahaamaan jäätä. Noin 50 kiloa kirkasta, vanhaa etelämannerjäätä upposi pilottien kylmälaukkuihin. Kävin kysymässä mitä he puuhaavat ja sain vastaukseksi "Bussiness".

He kuljettavat jään Japaniin, missä he myyvät sen baareihin ja ravintoloihin. Tuhansia vuosia vanha jäätikköjää naksuu ja elää drinkkilasissa mukavasti, ja tästä maksetaan hyvin Japanissa. Jopa 1000 US dollaria kilolta. Käytännössä kaverit siis tekivät 50 000 dollaria varttitunnissa.

Japanissa juodaan vuodessa keskimäärin 8 litraa väkevää alkoholia per henkilö, ja yli kolmella miljoonalla japanilaisella on alkoholiongelma. Jäitä hattuun sanoisin!

Antarctic

Jäätikkö Etelämantereella

Kuva ja teksti: Pata

Pata Degerman

Yhteistyössä:  Fjällräven - Partioaitta -  Garmin - Kaukoretket - Kontoret - Panasonic Toughbook - HL Adventures

Kommentit