Joululahjan lisäksi anna hyvä käytännön vinkki lahjansaajalle

Joululahjan lisäksi anna hyvä käytännön vinkki lahjansaajalle

Joulu lähenee ja monet Partioaitan asiakkaat tulevat ostamaan joululahjoja. Sen lisäksi, että annat läheisille outdoor-joululahjan, voisit samalla antaa muutaman hyvän vinkin, jotta luontokokemus olisi hänellä vieläkin parempi. Tässä muutama vinkki sinulle jaettavaksi.

Jos annat makuupussin tai makuualustan joululahjaksi

Paleleminen yöllä voi johtua monesta asiasta. Yleensä se on kiinni siitä, että makuupussin alta ei löydy tarpeeksi tavaraa. Kylmä tulee alhaalta, joten kasaa makuualustan alle kuorivaatteet, tyhjä reppu ja muut tavarat jotka eivät hajoa. Mitä paksumpi patja, sitä lämpimämmin nukut. Lue Joppe Rannan kattava blogikirjoitus makuualustoista.

Jos annat vaatekappaleen joululahjaksi

Kun vaellat tai liikut luonnossa, käytä aina sen verran vaatteita, että sinulla on lämmin. Ei enemmän eikä vähemmän. Tämä tarkoittaa, että pysähtyessäsi joudut pukemaan vaatteita päälle ja liikkeelle lähtiessäsi ottamaan niitä pois. Tämä voi kuulostaa turhalta ja aikaavievältä, mutta pitemmän päälle se säästää huomattavan paljon energiaa. Mitä vähemmän hikoilet, sitä vähemmän sinun tarvitsee juoda. Jos palelet koko ajan, energia menee hukkaan, ja pitkän päälle väsyt. Katso vinkit pehmeään pakettiin.

Jos annat kengät, sukat tai juomapullon joululahjaksi

Tärkeää on pitää jalat puhtaina ja mahdollisimman kuivina. Poista kengät tauoilla ja pese jalat esimerkiksi kosteuspyyhkeellä. Voit myös vaihtaa sukat keskellä päivää, jotta jalkasi eivät ole koko päivän märät. Märät sukat voit ripustaa kuivumaan repun ulkopuolelle, tai huonolla säällä pitää ne lämpimässä vaatteiden sisäpuolella. Yön aikana voit kuivattaa sukat pitkien kalsareiden alla suurien lihaksien päällä, esimerkiksi reisissä. Jos tämä keino ei miellytä, voi myös käyttää alumiinista SIGG-juomapulloa hyväksi. Täytä juomapullosi kiehuvalla vedellä ja kääri märät sukat sen ympärille. Tämä kikka on toimintavarmin ja sukat ovat rutikuivat hetkessä.

Ja viimeiseksi mikäli haluat suudella henkilöä jolle annat joululahjan ; )

Ota mukaan rulla hammaslankaa ja pari neulaa. Monesti jotain repeää tai hajoaa matkan aikana ja silloin pitää olla ompeluvehkeet mukana. Hammaslanka on mitä mainioin tähän. Lanka on erittäin kestävää ja neulat pysyy helposti purkissa. Vahauksen ansiosta lanka kulkee helposti kankaan läpi ja se maistuu hyvälle, jos karkit ovat loppuneet. Ja voi sillä jopa puhdistaa hampaitasi.

Hyvää joulua sinulle toivoo Pata

Kommentit