Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Luonnonpuistojen kierros

    365 Klubin Luonnonpuistojen kierros

    Osallistu ainutlaatuiseen retkisarjaan ja käy tutustumassa kaikkiin yhdeksään Suomen retkeilylle sallittuihin luonnonpuistoihin. Avotuntureita, aarniometsiä, lehtoja ja laajoja soita, perinteikkäitä reittejä ja maastopyöräilyä sekä paljon kaikkea muuta on luvassa näillä poikkeuksellisilla teemaretkillä.

    Osallistuessasi ensimmäiselle osaretkellesi, saat passin johon voit kerätä muistoksi leimoja jokaisesta vierailemastasi luonnonpuistosta. Kerää koko sarja!

    Mitä ovat luonnonpuistot?

    Suomen luonnonpuistot ovat erityisen hienoja, mutta huonosti tunnettuja luontokohteita. Retkeilijämäärä ei ole luonnonpuistoissa läheskään samaa luokkaa kuin kansallispuistoissa. Luonnonpuistot on perustettu paitsi suojelemaan luontoa, myös tieteellisen tutkimuksen tarkoituksiin. Luonnonpuistoissa liikkuminen onkin tarkoin säädeltyä ja säännöt ovat tiukat. Puistoja on Suomessa kaikkiaan 19, mutta vain yhdeksässä saa retkeillä ja niissäkin vain merkittyjä reittejä pitkin.

    365 Klubin retkisarja

    365 Klubin jäsenet pääsevät tulevaisuudessa tutustumaan retkeilylle sallittuihin, harvojen tuntemiin luonnonpuistoihin retkisarjassa Luonnonpuistojen kierros. Vierailemme luonnonpuistoissa eri pituisilla retkillä ja eri vuodenaikoina. Jotkut retket ovat päivän tai parin mittaisia koko perheellekin soveltuvia retkiä, osa retkistä on pidempiä erämaavaelluksia. Yleensä retkiin liittyy myös tutustumista lähimaastojen kansallispuistoihin ja retkeilyalueisiin.

    Retkisarjaan voit osallistua kokonaisuudessaan, jolloin sinulla on vuonna 2020 yhdeksän Luonnonpuistojen kierroksen leimaa passissasi. Voit osallistua myös vain valitsemillesi osaretkille.

    Retkisarja on koottu siten, että haastavimmat vaellukset ovat sarjan lopussa. Näin voimme vähitellen opetella retkeily- ja vaellustaitoja lyhyemmillä ja helpommilla reissuilla. Samalla voimme testata erilaisia varusteita ja valita itselle parhaat ja toimivimmat varusteet kaikkein haastavimpiin seikkailuihin.

    Ennen jokaista retkeä osallistujat saavat tarkat ohjeet aikataulusta, lähtöpaikalle saapumisesta, tarvittavista varusteista ja eväistä. Klubilaiset voivat tarpeen mukaan lainata varusteita Partioaitan 365 klubin lainauspalvelusta. Retkien pääopas auttaa myös tarvittaessa varusteasioissa ennen retkiä.

    Retkisarjan vetäjänä ja pääoppaana toimii eräopas ja lääkäri, turvallisen retkeilyn ammattilainen Anu Usvasalo.

    Osallistujilla tulee olla voimassaoleva vakuutus.

    Lisätietoa Luonnonpuistojen kierroksesta ja yksittäisistä retkistä voi kysyä suoraan retken vetäjältä Anu Usvasalolta erasseikkailija@gmail.com.

    Ilmoittautuminen ja ajankohdat

    Vuoden 2018 retket

    Vuoden 2019 retket

    Retkien ajankohdat tarkentuvat vuoden 2019 alussa.

    • Vaskijärven luonnonpuisto, Pöytyä, huhtikuu 2019
    • Salamajärven luonnonpuisto, Kivijärvi, toukokuu 2019
    • Mallan luonnonpuisto, Enontekiö, elokuu 2019

    Vuoden 2020 retket

    Retkien ajankohdat tarkentuvat vuoden 2020 alussa.

    • Koivusuon luonnonpuisto, Ilomantsi, kevät 2020
    • Kevon luonnonpuisto, Utsjoki, elokuu 2020

    Liity mukaan ilmaiseen 365 Klubiin, niin pääset osallistumaan tähän ja moniin muihin mielenkiintoisiin tapahtumiimme!    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite