Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        Sienestys ja marjastus

        Nauti syksyn sadosta

        Syksy on aika, jolloin luonto on täynnä terveellisiä herkkuja: erilaisia marjoja ja sieniä. Etenkin myöhäiskesäisten herkkujen, kuten mustikoiden, puolukoiden, seljanmarjojen ja kanttarellien ajanjakso on mitä parhainta aikaa ulkoilla.

        Ennen kuin lähdet ulos, hanki hyvä, ajankohtainen sienikirja, joka on tehty Suomen oloihin. Jos haluat oppia vielä enemmän, mene kurssille tai järjestä järjestäytynyt sienimatka. Henkivakuutuksena on hyvä tunnistaa vaarallisimmat myrkkysienet.

        Täältä löydät kirjat ja välineet sieni- ja marjametsälle.

        Onnistuneeseen keräilyyn 
        Kirjat 
        Sienten valmistukseen 

        Sienireseptejä

        Herkkutatit ja auringonkukansiemenet

        Herkkutateista ja auringonkukansiemenistä saa loihdittua todellisen herkkuaterian. Valmistuksessa kestää hieman pidempään kaikkine ennakkovalmisteluineen, mutta se kannattaa. Katso herkkutatin resepti »

        Sienipiirakka

        6-8 palaa

        Taikina
        3 ¼ dl puolikarkeita spelttivehnäjauhoja tai 3 dl vehnäjauhoja
        125 g voita tai leivontamargariinia
        Suolaa maun mukaan
        Vettä 1–2 rkl tarvittaessa

        Täyte
        1 l tuoreita sieniä
        3 valkosipulinkynttä tai maun mukaan
        suolaa
        2 dl juustoraastetta, esim. gruyere
        Hieman voita tai öljyä sienten paistamiseen

        Munamaito
        3 dl ruokakermaa
        3 munaa
        rouhittua mustapippuria
        suolaa

        Valmista näin
        Lisää jauhot, rasva ja suola kulhoon ja nypi taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä.

        Painele taikina palloksi ja anna vetäytyä kylmässä vähintään 15 minuuttia.

        Puhdista tuoreet sienet ja tarvittaessa viipaloi. Paista sienistä kosteus pois pannulla.

        Sekoita munat ruokakermaan. Lisää silputut valkosipulinkynnet, mustapippuria ja suolaa.

        Voitele piirakkavuoka halkaisijaltaan n. 27 cm. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Tarvittaessa voit kaulita taikinan pöydällä hieman vuokaa suuremmaksi, jotta sitä riittää myös reunoille.

        Esipaista pohjaa 5–10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla.

        Kaada munamaito pohjan päälle. Ripottele tuoreet sienet pintaan ja juustoraastetta päälle. Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

        Suojaudu säältä 

        Suosituimmat tuotemerkit

        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite