/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Vuoristovaellus

    Vuoristovaellus on nimensä mukaisesti vaellus vuoristossa, korkealla merenpinnan yläpuolella, mutta se eroaa tavallisesta vaelluksesta hieman myös muuten. Vuoristovaelluksella tavanomaista ovat suuret korkeuserot, hieman lyhemmät päivämatkat sekä alueesta riippuen yöpyminen teltan sijaan majataloissa.

    Vaellus pilvien päällä

    Vuoristovaellus on nimensä mukaisesti vaellus vuoristossa, korkealla merenpinnan yläpuolella, mutta se eroaa tavallisesta vaelluksesta hieman myös muuten. Vuoristovaelluksella tavanomaista ovat suuret korkeuserot, hieman lyhemmät päivämatkat sekä alueesta riippuen yöpyminen teltan sijaan majataloissa. Oppaiden käyttö on huomattavasti tavallisia vaelluksia yleisempää. Vaelluksen lumo pohjautuu ympäröiviin vuortenhuippuihin, puhtaaseen ilmaan ja maisemasta nauttimiseen.

    Varsinkin Alpeilla monia vuorten huippuja pääsee yllättävänkin lähelle olemassa olevia, via ferrataksi kutsuttuja kiipeilypolkuja pitkin. Esimerkkinä toimii Itävallan korkein vuori Großglockner, jossa on myös toimiva vuoristomaja korkealla vuoristossa. Via ferratat ja eritoten huippujen valloittaminen vaatii kuitenkin usein laajaa kiipeilykokemusta ja ymmärrystä lajin riskeistä.

    Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Alpit sekä lumoava Nepal Himalajan juurella. Suomessa ei ole vuoria, joten meille vuoristovaelluksiin liittyykin aina matkustaminen. Itse vaelluskohteen näkemisen lisäksi tällainen luontomatkailu tarjoaakin siis paljon laajemman elämyksen kohdemaan ympäristön, ruoan ja kulttuurin muodossa.

    Lue lisää
    Myös nämä voisivat sopia sinulle 

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite