Aku Torppanen pitää vahtia

Aku Torppanen pitää vahtia

Vedestä nousee pyöreä pää ja tuntuu kuin joku tuijottaisi. Hyljehän se on tullut tekemään tarkastuskierrosta rannan tuntumaan. Utelias ystävämme käy päivittäin piipahtamassa ja välillä mietityttää, että kuka tarkkaillee ja ketä. Aku saattaa uiskennella rannan tuntumassa, kun kuljemme pitkin rantaa; vesillä ollessa se ilmestyy veneen viereen. Tämä kaveri on selkeästi kiinnostunut rannan asukeista.

Sateen sattuessa kohdalle lapset kaivavat kiikarit esille ja Akun bongausta suoritetaan keittiön ikkunasta. Yhtälailla kiikareihin voi sattua pyöriäisiä, värikkäitä ja surullisen näköisiä lunneja, kalastusveneitä tai rannikkovartioston kalustoa. Meille ei ole sattunut vielä niin suurta tuuria, että olisimme bonganneet valaan omassa vuonossa. Mutta sekään ei ole mahdotonta.

Viime kesänä näimme jopa kahden hylkeen välienselvittelyn, kun ne tulivat matalaan rantaveteen ja sylkivät vettä ja tuhisivat toisilleen. Alakynteen jäänyt jäi ahdistettuna matalaan rantaveteen voittajan osoittaessa olevansa alueen hallitsija.

Hylkeet ilta-auringossa

Kommentit