Bodom Trail -polkujuoksukilpailu Espoossa

Bodom Trail -polkujuoksukilpailu Espoossa

Jussi Hulkkonen voitti Partioaitan yhdessä Salomonin ja Suunnon kanssa järjestämästä kilpailusta osallistumisen Bodom Trail polkujuoksukilpailuun sekä tuotepaketin, johon kuului Salomon ja Suunto juoksuvarustus.

Bodom Trail -polkujuoksutapahtuma järjestettiin 14.5. Espoossa. Valmistautumiseni oli hieman kahtiajakoinen. Huhtikuussa sain harjoiteltua paljon ja laadukkaasti. Toukokuun alku, eli viimeiset kaksi viikkoa ennen tapahtumaa, meni sitten huonommin. Ensin olin pienessä vatsataudissa ja sen jälkeen kertausharjoituksessa, joten viimeistely kisaa varten jäi oikeastaan tekemättä.

Saavuin Oulusta Helsinkiin yöjunalla kisapäivän aamuna. Huonosti nukutun yön jälkeen hyppäsin Bodom Trail -kisabussiin, joka kuljetti minut ja viitisenkymmentä muuta juoksijaa suoraan kisakeskukseen. Bussissa meille jaettiin kisamateriaalit, eli niistä ei tarvinnut enää paikan päällä Pirttimäessä huolehtia. Kisapaikalla vaihdoin nopeasti vaatteet: paitana Salomon Fast Wing Tee, shortsit Salomon Trail Twinskin Short, kengät Salomon S-lab Sense 4 Ultra SG ja juomaliivi Salomon S-lab Adv Skin3 5 Set. Sykemittarina Suunto Ambit 3 Sport, johon olin ladannut valmiiksi kisareitin. Lisäksi kompressiosäärystimet jalkoihin ja Buff-kisahuivi päähän. Lämmittelyyn ei ollut juuri aikaa, mutta hölkkäilin kuitenkin vähän ja yritin saada jalkoja heräämään. Samalla moikkasin lähtöalueella tuttuja ennen kuin oli aika siirtyä lähtöviivan taakse.

Lähtömerkin jälkeen lähdin porukan mukana melko reipasta vauhtia. Alkureitti oli helppoa ulkoilutietä ennen metsäpoluille sukeltamista. Juoksu tuntui tahmealta ja syke nousi vauhtiin nähden ylemmäs kuin olisin halunnut. Yritin juosta alkumatkan rennon reippaasti, mutta väkisin juoksu karkasi pelkästään rennoksi… En saanut pidettyä sykettä ja sitä kautta vauhtia ylhäällä, ja melko pian metsään sukeltamisen jälkeen jätinkin sykkeen vilkuilun ja nautin vain matkasta ja maisemista. Ensimmäisen kierroksen, eli noin 12 kilometriä, juoksin melkein koko ajan jonkinlaisessa jonossa. Alamäissä hurjastelin yleensä edellä olevista ohi ja tasaisella taas olin ohitettavana. Välillä tosin huomasin juoksevani aivan yksin, edellä menevät olivat karanneet ja takaa tulijat jääneet. Tätä yksin juoksua ei tosin missään vaiheessa kestänyt kovin kauaa. Ensimmäiseltä kierrokselta tulin hyvävoimaisena kisakeskukseen ja vaikka tässä vaiheessa olisi ollut mahdollisuus juosta maaliin ja saada tulos 12 kilometrin kilpailusta, niin se ei käynyt edes mielessäni. Odotin innolla jälkimmäistä 9 kilometrin kierrosta, jonka olin kuullut olevan vaativampi ja myös kauniimpi.

Jussi Hulkkonen Bodom Trailin vaihtelevilla poluilla
Bodom Trail tarjosi vaihtelevaa polkua. Kuva Merja Ylihärsilä

Toinen kierros oli ainakin kosteampi. Jo ensimmäisellä kierroksella olin kuluttanut paljon aikaa ja energiaa suurimpien suokohtien kiertämiseen. Heti toisen kierroksen aluksi oli pitkä mutainen suora, enkä enää jaksanut lähteä loikkimaan kuivemman maan kautta, vaan juoksin suoraan mutaikon yli. Tämä olikin varmasti nopeampi taktiikka, ja päädyin noudattamaan sitä maaliin asti. Onneksi kengät toimivat hyvin myös märkinä, eikä vesi jäänyt kenkään litisemään. Toisella kierroksella oli myös enemmän nousua ja muutaman nousun kävelin ylös voimien säästämiseksi. Toinenkin kierros sujui ilman suurempia ongelmia ja saavuinkin maaliin hyvävoimaisena ajassa 2:04:32. Aika oli huonompi kuin odotin, mutta kisa muuten oli mahtava kokemus. Aikaan vaikutti varmasti hieman huono valmistautuminen ja edellisen yön huonot yöunet sekä sateiden pehmentämä maasto. Loppuaikaa tärkeämpää oli kuitenkin nauttia taas polkujuoksun autuudesta ja kisan positiivisesta fiiliksestä!

Kisavarusteet toimivat koko juoksun ajan loistavasti. Kengät toimivat niin suossa, poluilla kuin ulkoilureitilläkin. Yllätyin itse asiassa siitä, kuinka hyvin pito riitti paljailla kallioilla. Kertaakaan en liukastunut edes jyrkimmissä kalliokohdissa. Juomaliivi oli päällä huomaamaton, eli juuri sellainen kuin pitikin. Koska olin täyttänyt molemmat puolen litran pehmopullot ennen lähtöä, ei minun tarvinnut pysähtyä matkan aikana kertaakaan huoltopisteille, vaan pystyin juomaan omaan tahtiini. Myös liivissä mukana olleet geelipussit oli helppo napata käteen matkan aikana. Paita ja shortsit “pysyivät poissa tieltä”, eli eivät hiertäneet tai aiheuttaneet muitakaan ongelmia matkan aikana.

Bodom Trail oli todella hyvin järjestetty tapahtuma todella monipuolisella ja kauniilla reitillä. Kiitos siis järjestäjille ja kanssakilpailijoille mukavasta ulkoilupäivästä! Kiitos myös Partioaitalle, Salomonille ja Suunnolle osallistumisoikeudesta sekä juoksuvarusteista!

Kommentit