Fjällräven Eco-Shell

Fjällräven Eco-Shell

Fjällräven Eco-Shell ominaisuudet tiivistettynä

Eco-Shell suojaa ilmastokompensoidusti

Fjällrävenin Keb Eco-Shell -malliston tuotteissa käytetään yhtä edistyksellisimmistä kuorimateriaaleista Eco-Shelliä, joka on valmistettu kierrätetystä polyesteristä ja jonka ilmastovaikutukset on kompensoitu. Fjällrävenillä on aiemminkin ollut Eco-Shell-tuotteita, mutta nyt tuotteet ja teknologia ovat uusiutuneet täysin.

Kuorivaatemallistosta löytyvät 100 % vedenpitävät, mutta samalla hengittävät Eco-Shell -takki, anorakki sekä housut.

Ympäristönäkökulma on olennainen osa valmistusta ja lopputuotetta. Fjällräven Eco-Shell -kuorimateriaali on valmistettu osittain kierrätetystä polyesteristä.  Valmistuksesta ja kuljetuksista aiheutuvat ilmastopäästöt on kompensoitu hiilidioksidiperusteisesti investoimalla esimerkiksi tuulivoimaan Kiinassa.

Palkittua toiminnallisuutta mukavuudesta tinkimättä

Eco-Shell -materiaalin vedenkestävyys on 30 000 mm ja hengittävyys 26 000 g/m2/24h. Se sopii hyvin myös vaativiin olosuhteisiin, kun tarvitaan luotettavaa ja vedenkestävää varustusta. Hengittävyytensä ansiosta se siirtää kehon kosteuden tehokkaasti ulos.  

Kalvo on vaatteessa kierrätetystä polyesteristä valmistettua pintamateriaalia vasten. Kalvon taustapuolelle on laminoitu ohut vuori, joka suojaa kalvoa sisäpuolelta tulevalta kulutukselta. Pinta on käsitelty kyllästysaineella, joka ei sisällä lainkaan fluorihiiltä, mikä on merkittävä osa Eco-Shellin ympäristöystävällisyyttä.

Eco-Shell -materiaali tuntuu käteen pehmeältä ja vaatteet myötäilevät vaivatta vartalon liikkeitä.

Fjällrävenin kolmikerroksinen Keb Eco-Shell Anorak palkittiin outdoor-alan kansainvälisillä ISPO-messuilla viime talvena outdoor-sarjassa. Perusteluiksi tuomaristo mainitsi ensiluokkaisen ympäristöystävällisyyden ilman, että toiminnallisuudesta on lainkaan tingitty.

Lue Eco-Shell hoito-ohjeet

Kommentit