Fjällräven Trekking Days

Fjällräven Trekking Days

Vipattaako vaellusjalka? Haluatko paremmat eväät lähteä vaellukselle?

Tule mukaan nauttimaan pientä iltapalaa kanssamme ja oppimaan ja keskustelemaan retkeilystä ja vaelluksesta.

Fjällräven järjestää Trekking Days -tapahtuman 12.5. Tampereen myymälässämme, jossa sijaitsee myös Fjällräven Brand Corner.
Tilaisuus alkaa myymälän sulkemisajan jälkeen klo 20.

Illan aikana käydään läpi erätaitoja Johan "Man in the Fjällräven Shirt" Skullmanin kanssa, keskustellaan oikeista vaatteista ja varusteista sekä tietenkin itse retki- ja vaelluskohteista.

Tarjolla on pientä herkullista purtavaa.

Ilmoittaudu mukaan heti ja ala suunnittelemaan kesän vaellusta!

 

Opi erätaitoja Johan Skullmanin Outdoor-koulussa

Ruotsalainen outdoor-legenda Johan Skullman jakaa omia vinkkejään ja kokemuksiaan erätaidoista sekä vaelluksella huolehdittavista asioista. Katso Skullmanin The Man in the Fjällräven Shirt -videoita. Mitä Skullman ei osaa tai tiedä, sitä ei tarvita eräretkellä!

Katso Johan Skullmanin videoita

 

Varustaudu oikein vaellukselle

Oikeanlaiset vaatteet ja varusteet tekevät vaelluksesta tai retkestä antoisamman ja mukavamman. Erilaisissa maastoissa, eri vuodenaikoina ja eri pituisilla vaelluksilla tarvitaan erilaisia varusteita ja vaatetusta.

Illan aikana paneudutaan pääasiassa kolmeen eri ryhmään tuotteita ja valitsemaan niistä parhaat sinun vaelluksellesi: Keb-, Abisko- ja High Coast Family.

Keb

Fjällräven Keb Family -tuotesarja

Keb on sarja vaativille vaelluksille kehitettyjä teknisiä ulkoiluvaatteita, kun liikkumisvapaus on yhtä tärkeää kuin kulutuksenkestävyys ja suoja vaikeaa maastoa vastaan. Istuvuus on tarkoin harkittu ja saumojen sijoitus vähentää hankautumien vaaraa.

Keb-nimi tulee Ruotsin korkeimman huipun Kebnekaisen mukaan. Kebnekaise sijaitsee alkupäässä erittäin suosittua ja kaunista Kungsleden-vaellusreittiä.

Abisko

Fjällräven Abisko Family -tuotesarja

Abisko-sarjan tuotteet ovat kevyempiä ja suunniteltu kevyempään retkeilyyn kuten päiväretkeilyyn ja viikonloppuretkeilyyn.

Abiskon tunturikylä sijaitsee Nuolja-tunturin juurella Ruotsin Lapissa. Sinne päättyy Fjällräven Classic -vaellus ja se on myös tunnetun Kungsleden-vaellusreitin pohjoisin piste. Kansallispuiston ja upeiden tunturien ympäröimä Abisko houkuttelee päiväretkille, ja juuri tällaiset kevyet vaellukset mielessä Fjällräven kehitti Abisko-tuoteperheen.

High Coast

Fjällräven High Coast Family -tuotesarja

High Coast on täysin uusi ryhmä tuotteita keväälle 2015. High Coast -tuoteperhe on suunniteltu lämpimiin olosuhteisiin ja aktiiviseen kesään, joko kotona tai lomalla. Se on kevyt, joustava, monipuolinen ja selkeälinjainen vaate, johon on lisätty muutama yksityiskohta. Tavoitteena on pitää paino alhaisena ja mahdollistaa vaatteen helppo pakattavuus. Jotkin vaatteet on valmistettu G-1000 Lite -materiaalista ja toiset kevyistä, viileistä ja nopeasti kuivuvista keinokuitu/puuvilla -sekoitteista.

High Coast on saanut nimensä Fjällrävenin kotikaupunkia Örnsköldsvikiä ympäröivästä kauniista Höga kusten -rannikkoalueesta. Se on alue, jossa maa ja meri kohtaavat. Syvät metsät ja dramaattiset rannikkoseudut luovat maiseman, joka innostaa liikkumaan eri tavoin. Joskus ulkoilun ystävät osallistuvat moniin eri aktiviteetteihin saman lämpimän kesäpäivän aikana, kuten vaellus-, pyöräily ja melontaretkille.

Lähde ulos!

Illan aikana keskustellaan vaellusreiteistä ja ulkoilupaikoista niin Ruotsissa kuin Suomessakin. Jos et ole vielä tehnyt pitkää vaellusta, mutta et ole varma taidoistasi ja osaamisestasi, on tässä pari hyvää tapahtumaa, joissa vaellusharrastus on helppo aloittaa. Isossa ryhmässä kulkiessa on turvallisempaa ja saat opastusta ja koulutusta sekä tukea muilta kulkijoilta.

Fjällräven Classic

Fjällräven Classic -vaellus

Fjällräven Classic järjestetään vuosittain elokuun alkupuolella, ja se on loistava tapahtuma aloittaa vaellusharrastus. Yksittäisenkin ihmisen on helppo ja turvallista osallistua, yhdessä 2000 muun vaeltajan kanssa. 110 km reitti kulkee ohitse Kebnekaisen, Ruotsin korkeimman vuoren, ja reitti, Kungsleden (Kuninkaanreitti), on usein valittu yhdeksi maailman kauneimmista vaellusreiteistä.

High Coast Hike

High Coast Hike -vaellus

Helpompi ja lyhyempi reitti kuin Classic, on High Coast Hike, joka järjestetään heinäkuussa Ruotsissa Höga kustenin alueella. Kolmen päivän aikana matkaa kertyy 40 km, ja tapahtumaan liittyy myös seminaareja ja koulutuksia

Kommentit