Fjällrävenin uudet telttamallit 2016

Fjällrävenin telttamallit kokivat täydellisen uudistuksen vuodelle 2016. Tämä pätee materiaaleihin, yksityiskohtiin, toimintoihin, väreihin ja rakenteisiin. Fjällräven itse ilmaisee asian näin: "Olemme kääntäneet kaikki kivet, tarkastaneet jokaisen sauman, nukkuneet ulkona, jahdanneet hyttysiä, tehneet luonnoksia, pohtineet ja tehneet uusia piirroksia. Olemme kyseenalaistaneet aiemmat ratkaisut, hylänneet niistä osan, ja kehittäneet tuotteittemme hyviä ominaisuuksia entisestään. Olemme valinneet parhaat, innovatiivisimmat ja luotettavimmat tavarantoimittajat saavuttaaksemme haluamamme tuloksen. Teltat painavat nyt vähemmän kuin koskaan. Kevyt – muttei tarpeettoman kevyt. Pysyttelemme tasolla, joka vastaa itse asettamiamme tiukkoja vaatimuksia koskien kestävyyttä, ympäristöystävällisyyttä ja ympärivuotista käyttöä. Jokaisella telttamallilla on erityinen tarkoitus, ja telttavalinta on helppo tehdä käyttötarkoituksen ja vuodenajan mukaan. Käsittelemme oikean teltan valintaa myöhemmin tässä kirjassa. Teltat ovat nyt kevyempiä kuin koskaan, mutta myös vahvempia omilla käyttöalueillaan. Siirrymme useisiin käyttöalueisiin sopivista teltoista erikoismalleihin, yksinkertaisesta ja arkisesta etäisimpään ja äärimmäisimpään. Nämä teltat tarjoavat mahdollisuuden asettaa riman hieman korkeammalle, kehittyä yhdessä luonnon kanssa ja hankkia uusia kokemuksia.

Telttaperheitä on nyt kolme:

FJÄLLRÄVEN ABISKO DOME Fjällräven KEB endurance Fjällräven Polar Endurance

Abisko - melkein kaikenlaiseen ulkoiluun, erittäin kevyt. Lue lisää ja katso mallit >>

Keb – kun haluat lisää lujuutta, kestävyyttä ja luotettavuutta ympäri vuoden. Lue lisää ja katso mallit >>

Polar – erityisesti talvivaelluksille sopivat teltat vaativimpiin ja haastavimpiin ympäristöihin eli vaikka arktiselle alueelle asti." Lue lisää ja katso mallit >>

Keb vai Abisko? Mikä teltta on paras minulle?

Keb vai Abisko?

Osa Keb- ja Abisko-malleista saattaa näyttää ensivilkaisulta samalta, mutta yksityiskohdat ratkaisevat, mikä teltta on paras mihinkin olosuhteisiin.
Keb-sarja on tarkoitettu vaativampiin olosuhteisiin kuin Abisko, mutta tämä ei tarkoita, että Keb-teltat olisivat vain kokeneille retkeilijöille ja pitkille matkoille tai vaikeisiin talviolosuhteisiin. Ne soveltuvat hyvin myös käyttäjille, jotka arvostavat vahvuutta ja toiminnallisuutta. Keb-teltat tarjoavat lisäturvallisuutta ja mukavuutta nille, jotka eivät ole niin kokeneita suojaisan telttapaikan valitsemisessa.
Abisko-teltat on kehitetty niille, jotka haluavat kevyen rinkan, mutta silti vahvan teltan. telttojen käyttöalue on laaja, mutta ne eivät ole paras valinta äärimmäisiin talviolosuhteisiin. Suojaisissa olosuhteissa ja oikeilla valmisteluilla Abisko-teltat toimivat kuitenkin erinomaisesti myös talvella. Alla vertailua Keb- ja Abisko-telttojen eroista ominaisuus kerrallaan.

1. Tuuletusaukot ulkoteltassa

Kaikissa telttamalleissa on useita tuuletusaukkoja teltan sivuilla. Ne vähentävät teltan sisälle muodostuvaa kosteutta. Keb-malleissa myös verkkoaukot voi peittää ulkoteltalla, jotta lumi ei pääse tarttumaan verkkoon kiinni. Keb-teltoissa tuuletusaukot voidaan avata kokonaan ilman että verkko tai kangas peittää niitä.
Abisko suuret itikkaverkolla varustetut tuuletusaukot
Keb Enemmän säätömahdollisuuksia ja sopivampi lumisiin olosuhteisiin

2. Sisäteltta ja lattia

Abisko-malleissa sisäteltan sisäteltan kankaan paksuus on 15 denieriä, Keb malleissa se on 30 denieriä. Abisko-teltoissa on myös hieman kevyempi mutta kuitenkin luotettava ja kestävä lattiakangas, jonka vesipilariarvo on 6 000 mm. Keb-mallien telttalattia kestää vielä enemmän kulutusta ja sen vesipilariarvo on 10 000 mm.
Abisko kevyempi
Keb Kestävämpi ja suurempi vesipilariarvo

3. Kaaret

Kaikissa Fjällrävenin uusissa telttamalleissa on alumiinikaaret maailman johtavalta telttakaarivalmistajalta Dacilta. Kaarien koko on mitoitettu erikseen jokaiseen telttamalliin. Abisko-sarjassa käytetään NSL Featherlite -kaaria, jotka ovat todella kevyitä. Keb-sarjassa käytetään vahvempia ja kestävämpi Pressfit-kaaria. Pressfit-kaaret sopivat myös paremmin käytettäväksi tuplakaarina, mutta sekä Keb- että Abisko-telttojen kaaritunneleissa on tilaa tuplakaarille.
Abisko kevyempi
Keb vahvempi ja kestävämpi 

4. Vahvat kankaat

Ulkoteltta on Fjällrävenin uutta, korkealaatuista nailonia. Siinä on innovatiivinen rakenne, jossa on yhdistetty kahta eri kangasta, mikä tekee siitä erittäin kestävän ja kevyen kantaa. Abisko-malleissapääkankaan paksuus on 20 denieriä (repimislujuus 9 kg). Alaosassa vahvuus on 40 denieriä (15 kg), mikä suojaa paremmin hankaukselta maata vasten. Keb-teltoissa on paksumpi 40 denierin kangas (15 kg) ja 70 denierin (23 kg) alaosa. Kaikki kankaat ovat kaksoiskäsiteltyjä molemmilta puolilta, jolloin niissä on yhteensä neljä silikonikerrosta ja vesipilariarvona 3 000 mm.
Abisko kevyt ja vahva
Keb kestävämpi ja vielä vahvempi

5. Vahvikkeet 

Sekä Abisko- että Keb-teltoissa on vahvikkeet kulutuksille alttiimmissa kohdissa, kuten maalenkkien ja myrkynarujen kiinnityspisteissä. Keb-teltoissa nämä vahvikkeet ovat suurempia, jolloin ne kestävät vielä enemmän kulutusta.
Abisko vahva ja kestävä
Keb 
lisävahvistettu

6. Telttakiilat

Abisko-teltoissa on 160 mm pitkät v-malliset telttakiilat. Niissä on muotoiltu "vyötärö", joten niitä voidaan käyttää myös vaakasuuntaisina ankkureina irtomaassa tai -hiekassa. Keb-teltoissa on 200 mm pitkät telttakiilat, jotka ovat leveämmät ja antavat vielä paremman pidon vaikeassa maastossa ja kovassa rasituksessa. Keb-telttakiiloja voidaan luonnollisesti käyttää myös vaakasuuntaisina ankkureina irtomaassa tai -hiekassa.
Abisko kevyempi
Keb tukevampi ja entistäkin pitävämpi

7. Tila

Kaikissa Keb-malleissa on runsaasti tilaa sekä absidissa että sisäteltassa, sillä talvikäyttöön suunnitelluissa teltoissa tarvitaan enemmän tilaa vaatteille ja varusteille. Abiskolla on suurempi valikoima malleja ja enemmän kokovaihtoehtoja erilaisiin retkeilymuotoihin.
Abisko suuri kokovalikoima
Keb tietyissä malleissa enemmän tilaa

8. Myrskynarut

Kaikissa Fjällrävenin teltoissa on Dyneemasta valmistetut myrskynarut: ne ovat erittäin kevyitä, kestäviä ja täysin pitäviä. Ne ovat erittäin vakaita ja vähentävät tärinää, joka saattaisi irroittaa telttakiilat kovalla tuulella. Abisko-teltoissa on myrskynarut, jotka ovat 2 mm paksuja ja kestävät 160 kg. Keb-teltoissa käytetään paksumpia 3 mm:n myrkynaruja, jotka kestävät jopaa 200 kg:n vedon. Niissä on tukevammat kaksoissäätökiinnikkeet, minkä ansiosta ne soveltuvat paremmin vaikeisiin olosuhteisiin ja käytettäväksi käsineiden kanssa. Molemmissa naruissa on kaksi kiinnikettä, joten pituutta voi säätää nmolemmista päistä. Tämä on käytännöllistä silloin, jos telttakiilat ovat lumen tai jään alla.
Abisko kevyt ja vahva
Keb 
paksumpi, vahvempi ja talvikäyttöön soveltuva

9. Maalenkit ja säädöt

Keb-telttojen maalenkit ulkoteltan alaosassa ovat suuremmat ja vahvemmat, joten ne on helpompi ankkuroida suksilla tai sauvoilla. Kaikki yksityiskohdat ja säädöt Keb-telttojen ulkopuolella ovat suurikokoisia, joten ne ovat sekä vahvempia että helpommin käsiteltävissä käsineet kädessä.
Abisko pienempiä ja kevyempiä yksityiskohtia
Keb erityisen vahvoja yksityiskohtia, jotka sopivat talvikäyttöön

10. Näkyvyys

Molemmissa telttaperheissä on heijastimet myrskynaruissa. Keb-teltoissa on myös teltan päällä heijastavia yksityiskohtia näkyvyyden parantamiseksi pimeässä ja huonolla säällä, kun teltalle saavutaan otsa- tai taskulampun valossa. Molempia telttaperheitä on saatavana erittäin hyvin näkyvässä UN Blue -värissä, joka erottuu luonnon väreistä, ja serityisesti hämärässä.
Abisko integroidut heijastimet myrskynaruissa
Keb näkyvyyttä entisestään parantavia heijastavia yksityiskohtia