Hestra hanskojen ominaisuudet

Hestra hanskojen ominaisuudet

Muotoilu

Eagle Grip - Hestra muotoilee hanskan luonnollisempaan asentoon. Sormien osa hanskoista on muotoiltu kaarevaksi, jotta ne seuraisivat sormien luonnollista asentoa.

Leather Welt - Peukalon sisäsauma on vahvistettu erillisellä nahkapalalla. Tapa jolla Hestra vahvistaa muutamia mallejaan. Näin hanska on huomattavasti mukavampi käyttää ja se kestää paremmin kulutusta.

Piqué seam - Tapa ommella saumat. Kangasta tai nahkaa käännetään hanskan ulkopinnalle ennen ompelua, näin sauma jää ulos ja hanskan rakenne on hieman notkeampi.

Vertical cut - Erityisen istuva ja muotoiltu leikkaus, jotta hanska istuisi mahdollisimman hyvin. Hestra käyttää tätä tapaa lähinnä vain extreme-lajeihin tarkoitetuissa hanskoissaan.

Wolf Paw - Hestran patentoitu tapa vahvistaa hanskan suormenpäät saumattomasti ja näin eliminoida hanskan heikoin osa sormien kohdalta. Näin hanska kestää mahdollisimman hyvin kulutusta.

Täytteet / Eristeet

Fiberfill - Eristemateriaali, joka valmistetaan polyesterkuiduista.

Primaloft - Pöyheä untuvaa jäljittelevä synteettinen materiaali, joka on hyvin hengittävää ja vettä hylkivää.

Quallofill - Polyesterista valmistettu kuitu, jonka sisällä kulkee neljä mikroskooppisen pientä ilmakanavaa. Ilmakanavat vangitsevat sisäänsä ilmaa luoden näin hyvän eristeen.

Thermolite - Polyesterista valmistettu kuitu, jonka sisällä kulkee yksi mikroskooppisen pieni ilmakanavaa. Ilmakanava vangitsee sisäänsä ilmaa luoden näin hyvän eristeen.

Sisävuori

Bemberg - Pehmeä ja miellyttävä polyester sisäpinnoite.

Fleece - Pöyheää materiaalia, joka vangitsee ilmaa sisäänsä luoden hyvän eristyksen ja hyvän kosteudensiirtokyvyn. Valmistusmateriaalina käytetään polyamidia tai polyesteria.

Felted Wool (huovitettu villa) / Wool Pile (kehrätty villalanka) / Angora Wool (angora lampaanvilla) - Luontaisia eri tavoin käsiteltyjä (huovitettu ja kehrätty) tai erityyppisestä lampaasta (angora lammas) saatavia materiaaleja. Villasta valmistettu kagas on luontaisesti pöyheää ja näin ilmaa vangitsevaa, luoden hyvän eristyksen. Poikkeuksena synteettisiin materiaaleihin osa villan lämpöominaisuuksista säilyy, vaikka materiaali olisi märkää.

Polartec Power Dry / Power Stretch - Ohut hyvin kosteutta siirtävä synteettinen materiaali, joka hengittää todella hyvin.

Silk - Hestra käyttää 100% silkkiä tuotteissaan, silkkilangan kiemuraiset kuidut ja ilmava kudontatapa luovat ilmaa vangitsevan huokoisen kankaan. Näin silkistä saadaan luontainen lämmin sisävuori hanskoihin.

Tekstiilit

Cordura Stretch - Poikkeuksellisen vahvaa ja kulutuskestävää nylonkangasta. Stretch ominaisuus sallii kankaan venymisen ja näin paljon istuvamman tuotteen. Materiaali on itsessään veden ja tuulenpitävää sekä hyvin hengittävää.

Gore Windstopper Softshell - Tuulenpitävää ja vettä hylkivää kangasta joka hengittää todella hyvin.

Micron - Veden- ja tuulenpitävä pehmeä polyesterkangas.

Neopren - Tekstiilillä vuorattu synteettinen kumi, joka on hyvin säänkestävää ja lämmintä myös kastuessaan täysin.

Proton - Kulutuskestävä nylonkangas joka on itsessään veden ja tuulenpitävää. Hyvin jykevää kangasta ja tiivistä neulosta. Käytettävä lanka valmistetaan yhdistämällä puuvilla- ja polyesterkuituja, jolla saadaan aikaiseksi todella vahvaa lankaa.

Triton - Todella kulutuskestävää nylon kangasta joka hengittää hyvin ja on veden-ja tuulenpitävää.

Ventile - Tämä pitkäkuituinen 100% puuvillakangas on tiukkaan kudottua ja luonnostaa hyvin vedenpitävää ja tuulenkestävää materiaalia, ilman mitään erillistä käsittelyä tai kalvoa.

Nahkalaadut

Nahka on erinomainen luontainen materiaali, jonka kulutuskestävyys ja hengittävyys ovat erinomaista tasoa. Samoin kuin muissakin ulkoiluvaatteissa, hankojen tulisi olla käyttötarkoitukseensa sopivat. Joskus haskalta vaaditaan kulutuskestävyyttä ja toisaalta nahkan notkeudella voi olla suurikin painoarvo, altistuuko hanska jatkuvasti vedelle vai kuivalle talvipakkaselle? Hestra on valmistanut hanskoja jo vuodesta 1936 lähtien ja vaihtoehtoja löytyy kaikkiin tarpeisiin.

Army Leather - Hestran kaikkein kulutuskestävin nahkavaihtoiehto. Materiaalina käytetään erikseen käsilteltyä vuohennahkaa, jonka takia tästä materiaalista valmistetut hanskat ovat erityisen kulutuskestäviä. Nahka käy läpi erillisen kyllästämisen, jonka ansiosta sen kosteudensietokyky paranee.

Cowhide - Kestävä materiaali, jota käytetään pääasiallisesti lasketteluun erikseen suunnitelluissa hanskoissa ja rukkasissa. Hestra suosii naudannahkoja, jotka tulevat skandinaviasta, jossa ilmaston takia nahan laatu on kyseiseen käyttötarkoitukseen ominaisuuksiltaan sopivampaa.

Nubuck - Nahka viimeistellään tavalla, jossa kiiltävä tasainen pinta hiotaan ja näin mokkanahalle ominainen "huokoinen" viimeistely syntyy.

Lambskin - Lampaannahka on pehmeää ja ohutta, jossa on luonnostaan viimeistelty hohde. Siksi siitä valmistetaan yleensä vain käsin ommeltuja käsineitä. Hestra käyttää nahkaa Classic mallistossaan, jonka nahka on enimmäkseen peräisin Italiasta ja hanskat valmistetaan käsityönä Eroopassa.

Peccary - Villisian nahkaa Etelä-Afrikasta, joka on ominaisuuksiltaan notkeaa, sileää ja lämmintä. Etelä-Afrikasta tulevaa villisiannahkaa pidetään yhtenä maailman eksklusiivimmista nahoista.

Scandinavian Elk, Deerskin - Hestra käyttää ruotsalaista hirvennahkaa, joka on tiivis, pehmeä ja lämmin nahka. Mutta esimerkiksi sen kulutuskestävyys ei ole lähelläkään vuohennahkaa (Army Leather). Tämän takia Hestra käyttää nahkaa yleensä vain Classic mallistossaan.

Aniline dyed leather - Termillä tarkoitetaan Hestran käyttämää läpivärjättyä nahkaa, jossa nahkan ominaisuudet eivät kärsi. Toimenpide vaatii laadukkaammat materiaalit ja on huomattavasti vaativampaa, kuin pintavärjätessä nahkaa.

Ecocuir - Hestran tuotemerkkisuojattu naudannahka, jonka käsittelyssä ei käytetä kromia tai kemikaaleja. Nahka kyllästetään rasvalla joka parantaa sen vedenpitävyyttä.

Kommentit