HyVent kalvot ja materiaalit

HyVent kalvot ja materiaalit

HyVent-kalvo on The North Facen oma veden- ja tuulenpitävä sekä hengittävä kalvo. HyVent-kalvoja on muutamia erilaisia, eri käyttötarkoituksiin parhaiten soveltuvia. Niille kaikille on yhteistä polyuretaanista koostuva monikerroksinen rakenne. Kaikkien HyVent-kalvoa sisältävien tuotteiden saumat ovat teipatut.
Kalvossa on pienenpieniä reikiä, joiden läpi vesipisarat (sade) eivät pääse, mutta jonka vesihöyry (kehon tuottama lämmin ja kostea ilma) läpäisee. Näin ollen kalvolliset tuotteet pitävät sateen, mutta hengittävät.
Eroa eri HyVent-kalvojen välillä on esimerkiksi kerrosten määrässä. Kerrosten rakenteella sekä määrällä saadaan aikaan erilaisia haluttuja ominaisuuksia, kuten tehokas hengittävyys, vedenpitävyys sekä keveys.

HyVent Alpha

The North Facen uusin kalvo HyVent Alpha on veden- ja tuulenpitävä. Se maksimoi hengittävyyden säätelemällä huokosten kokoa ja näin mahdollistamalla ilman kiertämisen silti säilyttäen kestävän vedenpitävyyden. Tämä kalvo on vuoteen 2012 mennessä kaikista parhaiten hengittävä HyVent-kalvo. Se hengittää 25% prosenttia paremmin kuin HyVent 2L. HyVent Alpha -kalvo on käytössä The North Facen Summit Series -mallistossa, joka on suunniteltu kestämään kovinta ja vaativinta käyttöä.

HyVent DT

Veden- ja tuulenpitävä sekä hengittävä kalvo. HyVent DT on teknologialtaan samanlainen kuin HyVent 2L, mutta kolmas kerros on ohuempi, eli takissa on siis 2,5 kerrosta. Tällä saadaan aikaan se, että valmis kalvollinen tuote on kevyempi, hengittävämpi ja pakkautuu pienempään tilaan. HyVent DT -kalvo koostuu polyuretaanikerroksesta ja kestävyyttä lisäävästä ”puolikkaasta” kerroksesta, joka erottaa vedenpitävän kalvon ihosta. Näin ollen ei tarvita edellistä vuorikangasta.

  • Hengittävyys 625-675 g/m2/24h
  • Vedenpitävyys 20 pesukerran jälkeen 25 PSI

HyVent 2L

Veden- ja tuulenpitävä sekä hengittävä kalvo. Muokattavissa eri käyttötarkoitusten vaatimusten mukaiseksi. Esimerkiksi suositussa Resolve-takissa on HyVent 2L -kalvo.

Termien selityksiä:

PSI = Pound per square inch, paunaa/neliötuuma. Paineen yksikkö. Mittaa tässä, kuinka paljon sadetta kangas kestää 24 tunnin aikana ennen kuin se kastuu läpi. Mitä isompi luku, sitä kovempaa vedenpainetta (rankempaa sadetta) tuote kestää kastumatta läpi.

Vedenpitävyys/mm = Millimetrimäärä sadetta, jonka kangas kestää 24 tunnin aikana ennen kuin se kastuu läpi. PSI:tä vastaava tapa mitata painetta. Mitä isompi luku, sitä kovempaa vedenpainetta (rankempaa sadetta) tuote kestää kastumatta läpi.

Hengittävyys g/m2/24h = Kuinka monta grammaa kosteutta läpäisee neliömetrin kokoisen alueen kalvoa vuorokauden aikana, eli kuinka paljon kalvo hengittää. Mitä suurempi luku, sitä hengittävämpi kalvo.

RET = Hohenstienin kehittämä tapa mitata hengittävyyttä. Mitä pienempi RET-luku, sitä hengittävämpi kalvo.

CFM = Mittaa tuulenpitävyyttä määrittämällä, kuinka monta ”kuutiojalkaa” läpäisee kankaan minuutissa. Mitä pienempi numero, sitä tuulenpitävämpi tuote on kyseessä. (1 ”kuutiojalka” = 28.3168466 litraa)

Kommentit