/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    JOKA SÄÄN VAATTEET

    Mikä on huonon ulkoilusään määritelmä? Meidän mielestämme sellaista säätä ei olekaan. Partioaitan valikoimasta löytyvillä vaatteilla voit hyvin ulkoilla 365 päivänä vuodessa hymyssä suin.

    Pohjolan neljä vuoden aikaa tuovat mukanaan vaihtelevat säät, jotka voimme kokea ulkoillen. Hyvillä vaatteilla ulkoilu on paljon nautinnollisempaa ja mukavampaa. Tällä sivustolla esittelemme eri säiden vaatteita.

    Älä annan hyytävän tuulen, kaatosateen, kirkkaan auringonpaisteen, paukkupakkasen tai vuoden koleimman päivän haitata retkiäsi. Poistutaan omalta mukavuusalueelta, testataan vaatteet ja varusteet ja ollaan #ulkonaperillä.


    Kolea ja aurinkoinen alkusyksy


    Kesän jälkeen ilmassa voi haistaa syksyn. Syyssateet enteilevät tuloaan, lämpötilat vaihtelevat kirpeän kylmästä aamusta mukavaan keskipäivän lämpimään aurinkoon ja viileä viima vaikeuttaa pukeutumista. Ulkoillessa voit pärjätä klassisella ulkoilutakilla tai ihanalla pörröfleecellä. Älä unohda aurinkolaseja!


    Aluskerros » - Ohut ja kevyt. Luonnonkuidusta valmistettu t-paita päällä et hikoile liikkuessa.

    Välikerros » - Lämmin ja toiminnallinen. Pörröfleece tuo luxuslämpöä ja lämmittää kosteanakin. Vetoketulla tai neppareilla voit säätää lämpöä.

    Kuorikerros » - Rento ja hengittävä. Perinteinen kangastakki kuten anorakki hengittää hyvin eikä kosteus jää takin sisäpuolelle.

    Syyssateet


    Syyssateet ja kolea sää lokakuussa edellyttävät vedenpitävää takkia ja housuja. Jos tällöin mielii ulkoilemaan niin on vuoden tärkein aika panostaa vaatetukseen. Jos sukat tai selkä kastuu, niin vilustuu varmasti. Aika siis vaihtaa kesävaatteet kunnon kuoreen, joka suojaa tuulelta. Jos panostat vedenpitävään takkiin, voit ulkoilla missä tahansa sateessa. Vedenpitävät housut kannattaa aina pakata mukaan retkille, sillä ne on helppo vetää ulkoiluhousuja päälle. Äläkä unohda lämmittäviä ja nopeasti kuivuvia asusteita. 


    Aluskerros » - L
    ämmin ja nopeasti kuivuva. Hieman paksummalla merinokerrastolla voi liikkuessa olla myös ilman välikerrosta. Merinovilla lämmittää myös kosteana

    Välikerros » -
    Tekninen ja hengittävä. Ohut fleece, jonka voi nopeasti pukea tauolla päälle ja kylmällä kelillä siirtää hyvin kosteutta pois iholta.

    Kuorikerros » - V
    edenpitävä ja helposti pakkautuva. Vedenpitävä kuoritakkia sekä kuorihousut, joissa kokopitkät sivuvetoketjut. Nämä on helppo ja nopea pukea muiden vaatteiden päälle. 

    Harmaa marraskuun sää


    Vuoden harmaimpaan kuukauteen voi suhtautua monella tavalla. Voi lähteä rohkeasti ulkoilemaan päivittäin tai panostaa mukavuuteen sisätiloissa. Kannustamme ulkoilemaan erityisesti marraskuun aikana, kun ulos lähteminen tuntuu vaikealta. Raikas ilma piristää, vaikka päivät lyhenee, ilma kylmenee ja synkkyys meinaa vallata mielen. Laita jalkaan ihanat merinohousut, päähän lämmittävä pipo ja uppoudu lämpimän neuleen syleilyyn. Ulos lähtiessä ota mukaan otsalamppu ja nauti pimeän vuoden ajan tunnelmasta. Marraskuussa kannattaa viimeistään aloittaa pitkäkalsarikausi.

    Aluskerros » - Lämmin ja
    mukava ihoa vasten. Kun lämpökerrastoa käytetään päivittäin, sen pitää tuntua mukavalta ihoa vasten. Merinovillakerrasto ei ärsytä tai kutita ihoa eikä kerää hajuja herkästi.

    Välikerros » -
    Erityisen lämmin ja kosteutta sietävä. Sankimmankaan sumun ja tihkusateen kosteus ei haittaa, kun päällä on muhkea villaneule.

    Kuorikerros » - Vettä hylkivä, kevyesti vuorattu ja tuulenpitävä.
    Takin on tärkeä olla hyvin hengittävä, jotta kosteus ei jää takin sisälle kylmettämään. Kevyt vuoraus tuo lisälämpöä. Parkatakki sopii marraskuuhun.

    Alkutalven huurteinen ilma


    Talven koittaessa on aika panostaa enemmän kerrospukeutumiseen. Kevyillä pakkasilla voit pärjätä kuorivaatteilla, villaneuleella ja merinokerrastolla. Retkille kannattaa taukoja varten pakata mukaan toppahame ja ihanan lämmin untuvatakki. Pakkasten kovetessa on aika pukea ylleen lämpimämpi talvitakki, jonka alla on ihana olla. Talvella kannattaa muistaa jalat ja kädet. Villasukat ja hyvät hanskat kruunaavat hyvän olon ulkona.

    Aluskerros » - Lisälämpöä tuplakerroksesta. Helposti palelevan kannattaa pukea ihoa vasten verkkokankainen merinokerrasto, jonka päälle normaali merinokerrasto.

    Välikerros » - Todella lämmin. Muhkea pörröfleece lämmittää tauoilla ja on kevyt kantaa repussa, kun sitä ei tarvita.

    Kuorikerros » - Vuorattu ja tuulenpitävä. Takin tärkein tehtävä on pitää tuuli loitolla, jotta lämpö ei häviä takin sisältä. Hyvä, suojaava huppu tärkeä. Tuulenpitävä kevytuntuvatakki on hyvä valinta.

    Kaikkeen löytyy varustus

    Joni, Tampereen Koskikeskuksen myymälä

    Joni Nikulainen Tampereen Koskikeskuksen Partioaitasta vinkkaa, kuinka ulkoilusta nauttii myös koiranilmalla.

    Huonoa säätä ei olekaan?

    – Vanha sanonta pitää aika lailla paikkansa. Kurjimpaankin sadekeliin löytyy varustus. Jos taivaalta tulee kissoja ja koiria, reippaaseen ulkoiluun sopii Gore-Tex-kalvollinen kuoriasu. Se hengittää ja pitää kuivana. Jos on koleaa, väliin kannattaa laittaa ohut fleece ja alle hyvä aluskerrasto, joka siirtää kosteutta iholta. Jos vain vähän tihuttaa tai tulee satunnaisia sadekuuroja, esimerkiksi Fjällrävenin G-1000-materiaalista valmistettu takki suojaa vahattuna hyvin ja kuivuu nopeasti. Gore-Tex-kengät pitävät jalat kuivina.

    Vinkkisi pyöräilyyn syksyllä?

    – Pyöräilen töihin säällä kuin säällä. Sateella kuoriasu on tärkeä. Se saattaa vähän hiostaa sykkeen noustessa, mutta tämä on sen arvoista, että pääsee kuivana perille. Kuorihousujen ansiosta ei tarvitse tulla työpaikalle jalat rapaisena. Märät sormet paleltuvat nopeasti, mutta esimerkiksi Sealskinz-hanskat ovat vedenpitäviä. Hyvinvahatuilla nahkahanskoillakin pärjää pitkälle. Vedenpitävä lippalakki pitää sateen poissa silmiltä, jos ei käytä laseja. Jos kypärä ei mahdu hupun alle, kypärän sadesuoja on kätevä.

    Mitä mukaan syysretkelle?

    – Rauhallisesti liikkuessa ja pysähdellessä saattaa tulla jo aika viileä. Kuorivaatteet eivät itsessään juuri lämmitä, vaan niiden alle tarvitaan välikerros. Säärystimet jalassa sukat eivät pääse kastumaan housunpuntista. Merinovillainen sisähansikas vuorettoman nahkahanskan alla eristää kylmää ja on mukava kädessä. Riittävän ison sadeviitan alle mahtuu myös rinkka, ja hätätilanteessa siitä saa narujen kanssa sadekatoksen rankimman sateen ajaksi. Pidemmillä reissuilla mukana on hyvä olla tarppikangas.

    TOP-3 varusteet

    1. Tierra Pace Pant -housut.
    Kyllästettynä hylkivät tehokkaasti vettä pikkusateella ja kuivuvat nopeasti.

    2. Patagonia Torrentshell -kuoritakki.
    Tämä on ollut pelastus pyöräillessä ja ulkoillessa kurjalla säällä.

    3. Meindl Ohto Light GTX -vaelluskengät.
    Todella mukavat ja pitävät jalat kuivina melkein missä vain

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite