/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Retkiruokailu kesällä

    Retkiruokailu on oleellinen osa niin päiväretkiä kuin pidemmilläkin vaelluksilla. Parasta retkillä onkin hetket, jolloin saa istahtaa alas ja ottaa eväät esiin. Moni sanookin kokemuksen syvällä rintaäänellä, että ruoka maistuu parhaiten ulkona.

    Joskus retkelle voi suunnata pelkkä ruoka mielessä, jolloin jokainen retkiruokailun masterchef voi tehdä ruokaa pidemmän kaavan mukaan.

    Ulkona kokkailuun tarvitset muutamia tuotteita, kuten retkikeittimen sekä pannuja ja kattiloita. Tältä sivulta löydät retkiruokailuun liittyviä varusteita, vinkkejä ja reseptejä käyttöösi.

    Kaasukeitin pakkautuu pieneen tilaan

    Veden keittäminen käy erittäin näppärästi kaasukeittimellä, joka pakkautuu poikkeuksellisen pieneen tilaan. Keittimen liekkiä on helppo säädellä ja kokkailun voi aloittaa ja lopettaa helposti kaasua kääntämällä. Omaa kaasukeitinkokonaisuutta voi tuunata tarpeiden mukaan, sillä tyypillisesti polttimet myydään erikseen ja kattilat ja tuulensuojat pitää hankkia erikseen.

    Trangia sopii myös vasta-alkajalle

    Aloittelevat retkeilijät tutustuvat usein ensimmäiseksi Trangia-keittimeen, joka on monelle myös armeijasta tuttu. Trangiaan on mahdollista saada kaasupoltin, mutta monelle tutuin vaihtoehto on nestemäistä spriitä polttava Trangia. Polttoaineena käytetään yleensä Marinolia tai Sinolia, joita löytää lähes kaikilta huoltoasemilta. Trangialla vedenkeitto ja paistaminen käy helposti, eikä kattiloita ja pihtejä tarvitse hankkia erikseen.

    Hetkessä valmis ateria

    Retkiruokapussien helppous viehättää, tai sitten aina ei vain ole aikaa tai energiaa valmistella ateriaa tuoreista aineksista. Pakastekuivatut ja vakuumipakatut retkiruokapussit ovat todella kevyitä ja pakkautuvat pieneen tilaan. Ruoan valmistukseen riittää, että keittää pakkauksessa vaadittava määrä vettä ja kaataa veden suoraan pussiin. Ruoka valmistuu itsekseen pussissa noin kymmenessä minuutissa ja on valmis nautittavaksi suoraan pussista.

    Lämmin ruoka repussa

    Lämpimän ruoan voi myös pakata mukaan ja nauttia hetkessä mitä upeimmissa maisemissa. Ruokatermoksissa on tyhjiöeristetty rakenne, joka pitää ruoan lämpimänä tuntikausia. 

    Juomapullo on välttämätön retkellä

    Nesteen juominen on äärimmäisen tärkeää ja vettä on hyvä muutenkin kuljettaa mukana ruoanlaittoa varten. Kannattaa valita sellainen pullo, jonka saa kätevästi klipsulla kiinni rinkkaan tai reppuun. Tiivis ja korkealaatuinen teräs-/alumiinipullo pitää nesteen kylmänä ja virkistävänä.

    Nuotiokokkailussa on tunnelmaa

    Epäilemättä parhaat letut, vohvelit ja köyhät ritarit valmistuvat nuotiopannulla. Eikä nuotiokokkailu pelkkiin jälkiruokiin rajoitu. Nuotiolla valmistuu kaikki ateriat siinä missä retkikeittimelläkin, mutta aikaa voi kulua hieman enemmän.

    Piknik-retkellä on lupa nautiskella

    Kalliolla, rannalla tai nurmella kokkailu ja eväiden nautiskelu on lähiretkeilyä parhaimmillaan. Piknikillä voi istuskella omassa retkituolissa tai levittää maahan ison viltin, jonka päälle voi asetella näyttävän retkikattauksen
    Piknik-varusteet 

    Vaatteet kesäretkeilyyn

    Yöpyminen kesäretkellä

    Yöpyminen kesäretkellä

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite