/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Nuku yö ulkona - Muista oikeat vaatteet ja varusteet

    Partioaitta haastaa retkeilijät yöpymään luonnon keskellä. Majoitteena voi toimia vaikkapa riippumatto, teltta tai laavu. Tärkeintä on, että nauttii luonnosta ja jokamiehenoikeudesta viettää yö ulkona.

    Kupolitelttaa voi keventää kesällä

    Moni retkeilijä nukkuu mielellään kesäisin laavulla tai jopa taivasalla, mutta kunnon teltta mahdollistaa nukkumisen lähes missä vain. Kupoliteltta on hyvä valinta kesään, sillä päälykankaan voi tarvittaessa irrottaa, jos teltassa tulee liian kuuma.

    Jos teltan kantaminen tuntuu tympeältä vaeltaessa, kannattaa tutustua äärimmäisen kevyisiin ja itsestään seisoviin kupolitelttoihin, joita valmistaa yhdysvaltalainen Big Agnes.

    Kesämakuupussi on viileämpi vaihtoehto

    Kesämakuupussit eli kahden vuodenajan makuupussit ovat käytännöllisiä loppukeväästä alkusyksyyn. Teltassa ja sisätiloissa, esimerkiksi varaustuvissa nukkuessa, selviää hieman ohuemmalla kesämakuupussilla. 

    Makuualustassa tärkeintä on mukavuus

    Kesälämpötiloissa makuualustalta tarvitaan lähinnä vain mukavuutta, jolloin eristävyyttä ilmaisema R-arvo ei ole olennainen. Kesäkäyttöön sopii eristämätön alusta, joka pakkautuu pienikokoisena hyvin myös pyöräretkeilijän, melojan tai moottoripyöräilijän varusteisiin. Ilmatäytteinen makuualusta on parhaimmillaan kesällä.
    Ilmatäytteiset makuualustat 

    Riippumattoon nukahtaa yllättävän helposti

    Riippumattoretkeily on vuosi vuodelta suositumpaa. Eikä ihme, sillä oikeiden varusteiden kanssa se on kesäisin erittäin leppoista. Riippumattoretkeilyyn tarvitaan mukavan makuupussin ja makuualustan lisäksi riippumatto, hyttyssuoja ja tarppi.
    Kaikki riippumatossa yöpymiseen 

    Otsalamppu on kesälläkin tärkeä

    Suomen kesä on valoisa myös yöllä. Silti lisävalo on lähes välttämätön illan hämärässä. Erityisesti teltan sisällä on helpompi pitää otsalamppua kuin käsikopelolla etsiä tavaroita makuupussin ja patjan välistä.

    Leiripaikalla käytetään mukavia vaatteita

    Pitkän vaellusretken jälkeen jalat voivat olla hellänä ja kroppa muutenkin ylikierroksilla. Leirielämää varten kannattaa varata eri vaatteet kuin liikkumiseen, jotta on mahdollismman rento olla ja pysyy lämpimänä paikallaan ollessa. Erityisesti vaelluskengät on syytä vaihtaa sandaaleihin tai tohveleihin, jotta turvonneet jalat palautuvat.
    Vaatteet leiriin 

    Pienillä lisävarusteilla iso helpotus

    Jos pilkkoo illalla puut ja tekee kiehiset valmiiksi, on aamulla huomattavasti jouhevampi sytyttää nuotio. Kansallispuistoissa on lähes aina valmiita polttopuita ja kirves halonhakkuun varalta, mutta erämaahan on hyvä ottaa mukaan oma retkikirves ja puukko. 

    Makuupussin pussista saa oivan tyynyn, kun sen täyttää pehmeillä vaatteilla, mutta vielä mukavampi vaihtoehto on ilmatäytteinen retkityyny. Makuupussiin lisämukavuutta saa sisälakanalla.
    Lisämukavuutta ja lisävarusteita 

    Vaatteet kesäretkeilyyn

    Vinkit ja varusteet kesäretkeilyyn

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite