/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    #wokeuplikethis - jaa oma aamukuvasi!

    Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 28.8.2021. Haluamme kannustaa ihmisiä ulos luontoon ja julkaisemaan oman #wokeuplikethis -kuvan aamuheräämisestään luonnon helmassa. Muista myös tägätä meidät @partioaitta jotta löydämme paremmin ihanan kuvasi!

    Palkitsemme viisi Instagramissa julkaistua kuvaa tiistaina 31.8.2021 ja annamme palkinnoksi Tuokio-nokipannukahvia sekä Partioaitan emalimukin.

    Nuku yö ulkona - Muista oikeat vaatteet ja varusteet

    Partioaitta haastaa retkeilijät yöpymään luonnon keskellä. Majoitteena voi toimia vaikkapa riippumatto, teltta tai laavu. Tärkeintä on, että nauttii luonnosta ja jokamiehenoikeudesta viettää yö ulkona.

    Kupolitelttaa voi keventää kesällä

    Moni retkeilijä nukkuu mielellään kesäisin laavulla tai jopa taivasalla, mutta kunnon teltta mahdollistaa nukkumisen lähes missä vain. Kupoliteltta on hyvä valinta, sillä sen saa pystytettyä myös esimerkiksi kalliolle hiekalle. Jos sattuisi tulemaan kuuma yö, voi kupoliteltan päälliteltan irrottaa ja saada vilvoittavan tuuletuksen.

    Jos teltan kantaminen tuntuu tympeältä vaeltaessa, kannattaa tutustua äärimmäisen kevyisiin ja itsestään seisoviin kupolitelttoihin, joita valmistaa yhdysvaltalainen Big Agnes.

    Yöt viilenevät - panosta makuupussiin

    Elokuussa illat ja yöt alkavat viiletä. Päivällä lämpötila voi vielä lähennellä t-paita-kelejä, mutta illaksi tarvitaan jo villapaita tai fleece. Luonnossa ollaan usein vesistöjen äärellä, joka vielä korostaa kylmän tuntua. Lämpimät ja mukavat yöunet saat kolmen vuodenajan makuupussilla. Muista myös hyvä ilmatäytteinen makuualusta, jotta kylmä ei hohkaa maasta makuupussin läpi!

    Makuualustassa tärkeintä on mukavuus

    Kesälämpötiloissa makuualustalta tarvitaan ensisijaisesti mukavuutta, jolloin eristävyyttä ilmaisema R-arvo ei ole olennainen. Ilmatäytteinen alusta, jossa ei ole täytettä sisällä pakkautuu pienikokoisena hyvin myös pyöräretkeilijän, melojan tai moottoripyöräilijän varusteisiin. Alkusyksystä yöt voivat olla jo kylmiä, jolloin kannattaa jo katsoa makuualustoja, joissa R-arvo on noin kolme. Jos et kulje pitkiä matkoja eikä rinkassa ole tilan puutetta, kannattaa katsoa mahdollisimman paksu makuualusta, joka takaa ruususen hyvät unet.

    Riippumattoon nukahtaa yllättävän helposti

    Riippumattoretkeily on vuosi vuodelta suositumpaa. Eikä ihme, sillä oikeiden varusteiden kanssa se on kesäisin erittäin leppoista. Riippumattoretkeilyyn tarvitaan mukavan makuupussin ja makuualustan lisäksi riippumatto, hyttyssuoja ja tarppi.

    Otsalamppu on kesälläkin tärkeä

    Suomen kesä on valoisa myös yöllä. Silti lisävalo on lähes välttämätön illan hämärässä. Erityisesti teltan sisällä on helpompi pitää otsalamppua kuin käsikopelolla etsiä tavaroita makuupussin ja patjan välistä.

    Leiripaikalla käytetään mukavia vaatteita

    Pitkän vaellusretken jälkeen jalat voivat olla hellänä ja kroppa muutenkin ylikierroksilla. Leirielämää varten kannattaa varata eri vaatteet kuin liikkumiseen, jotta on mahdollismman rento olla ja pysyy lämpimänä paikallaan ollessa. Erityisesti vaelluskengät on syytä vaihtaa sandaaleihin tai tohveleihin, jotta turvonneet jalat palautuvat.
    Vaatteet leiriin 

    Pienillä lisävarusteilla iso helpotus

    Jos pilkkoo illalla puut ja tekee kiehiset valmiiksi, on aamulla huomattavasti jouhevampi sytyttää nuotio. Kansallispuistoissa on lähes aina valmiita polttopuita ja kirves halonhakkuun varalta, mutta erämaahan on hyvä ottaa mukaan oma retkikirves ja puukko. 

    Makuupussin pussista saa oivan tyynyn, kun sen täyttää pehmeillä vaatteilla, mutta vielä mukavampi vaihtoehto on ilmatäytteinen retkityyny. Makuupussiin lisämukavuutta saa sisälakanalla.
    Lisämukavuutta ja lisävarusteita 

    Vaatteet kesäretkeilyyn

    Vinkit ja varusteet kesäretkeilyyn

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite