/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Kesävaatteet kerralla kuntoon

    Laadukkaat kesävaatteet näyttävät hyvältä vuodesta toiseen. Panosta hyviin retkeilyhousuihin, Suomen kesäsään kestävään takkiin ja kenkiin tulevia retkiä varten. Meiltä löydät myös vapaa-ajan vaatteet niin rentoon kaupunkimenoon kuin kesätansseihin rannalla. Kesällä pukeutumisen voi ottaa rennommin ja suosia iholle mukavia, kevyitä ja ilmavia vaatevalintoja.

    Muuntautuvat kesähousut

    Nykypäivän ulkoiluhousut ovat erittäin kestävät ja joustavat. Niissä on paljon teknisiä ominaisuuksia ja niillä pärjää helposti alkukeväästä loppusyksyyn. Kaikkia valikoimamme vuorettomia retkeily- ja vaellushousuja voi suositella varauksetta yleishousuiksi kesäretkeilyyn Suomessa, sillä pohjolan metsät ja luonto on täynnä monenlaisia hyönteisiä ja risukoita, joilta on syytä suojautua pitkillä lahkeilla. Shortsit soveltuvat lähiretkeilyyn, matkailuun ja urbaaniin ympäristöön, mutta vaelluksilla on suositeltavaa käyttää pitkälahkeisia vaellushousuja. Onneksi katkolahjehousut ovat täydellinen ratkaisu, jos halua tuulettaa jalkoja helteellä sekä pitää jalat tarvittaessa suojassa hyttysen puremilta.

    Muut housut sään mukaan

    Triikoohousut ovat äärimmäisen mukavat juostessa ja vaeltaessa. Ne antavat erinomaisen liikkuvuuden, mutta eivät ole ulkonäkönsä sekä veden- ja tuulenpitävyytensä puolesta kaikkien mieleen. 

    Kuorihousut ovat kumisten sadehousujen lisäksi käytännössä ainoa vaihtoehto pitää jalat kuivana kesäsateessa. Pidemmille reissuille voi ottaa mukaan hyvin pakkautuvat kuorihousut sadekuurojen varalta.
    Trikoot, kuorihousut ja shortsit 

    Ohut, mutta sateenpitävä takki

    Kuoritakeista kesäretkelle sopii parhaiten ohut 3-kerroksinen kuoritakki. Se kahisee, mutta kestää eikä paina paljoa repussa. Parhaan kesävaellustakin vesipilariarvo on 20000 mm, mutta yli 10000 mm vedenpitävyys suojaa normaaleilta sadekuuroilta.
    Kesäkelin pitävät kuoritakit 

    Viilentävä t-paita

    Merinovilla on paras materiaali aktiviteetteihin, joissa tulee kuuma ja hiki, ja niitähän ei kesäulkoilussa voi välttää. Merinovillasekoite siirtää kosteutta hyvin ja pitää samalla olon viileänä arjen askareissa tai kesäseikkailuissa. Toinen erinomainen ja erityisesti ekologinen t-paita kangas on luomupuuvilla tai kierrätetty polyesteri.
    Miellyttävät merinovilla t-paidat 

    Auringolta suojaava hattu

    Hattu on aurinkoisella kesäsäällä tärkeämpi kuin arvaakaan. Päänahka on herkkä haitallisille UV-säteille ja retkillä pää on hyvä pitää hyönteisiltä suojassa. Onneksi laadukkaita ja suojaavia hattuja löytyy tyyliin kuin tyyliin. Koleana kesäyönä päähän on mukava laittaa ohut kesäpipo, jonka kanssa voi kömpiä vaikka makuupussiin.

    Matalavartiset ja tukevat vaelluskengät

    Pääasiassa hyvin hoidetuilla poluilla tai pitkospuilla retkeiltäessä matalavartiset vaelluskengät riittävät varmasti. Matalavartinen kenkä on kevyempi ja ketterämpi kuin pitkävartinen vaelluskenkä, vaikka ei tarjoakaan samanlaista tukea nilkalle. Jos kannat painavaa rinkkaa ja vaellat useamman päivän, valitse varrelliset vaelluskengät.

    Matalavartiset vaelluskengät 

    Lisävarusteet, jotka mukavoittaa kulkemista

    Aina ei tarvitse kantaa reppua. Usein riittää hauska ja kätevä vyölaukku, jolla voi kantaa juomapullon ja välipalan.

    Rinteiden huiputtamista tai pidempien retkien kuormitusta voi helpottaa vaellussauvoilla. Kävelyä helpottaa myös mukavat sukat. Matalavartiset merinosukat käyvät täydellisesti yhteen matalavartisten vaelluskenkien kanssa.
    Asusteet ja varusteet 

    Raikkaat kesämekot arkeen ja juhlaan

    Retken jälkeen voi pukeutua ihanaan mekkoon tai värikkääseen kesätoppiin kun palaa taas kotiin tai kesämökille. Laadukkaat ja kauniit mekot sopivat niin arkeen kuin rentoon lomailuun. Aurinkoiset ja lämpimät kesäpäivät tuntuvat entistäkin paremmalta, kun ne saa viettää hengittävissä ja joustavissa kesämekoissa. Mekot ovat kevyitä, helposti kuivuvia ja joustavia kesävaatteita, jotka sujahtavat pieneenkin tilaan laukussa.

    Kesämekot ja kasuaalit kesävaatteet 

    Yöpyminen kesäretkellä

    Vinkit ja varusteet kesäretkeilyyn

    double-arrows-up