Keskikesänjuhla meloen Ruunaan Neitikoskella

Keskikesänjuhla meloen Ruunaan Neitikoskella

-märkiä, likaisia pieniä reissukavereita-

-melontaa rennosti ja onnellisesti-

-yhteisöllisyyttä ja yhteispelin voimaa ”melontaperheen” eli reilun parinkymmenen hengen voimin Ruunaan Neitikoskella-

 

Jälleen kokoontui ennalta suunnitelematon joukkio melojia eri puolilta Suomea viettämään Juhannusta Ruunaan Neitikoskelle. Yhteinen harrastus vanhojen monivuotisten melontakavereiden kesken antoi hienon tunnelman keskikesän juhlalle.

Ruunaan retkeilyalue

Luontoon.fi/Retkikohteet/ Retkeilyalueet/Ruunaa

tarjoaa ihanteelliset puitteet koskenlaskuun, retkeilyyn sekä freestyle melontaan. 

Lastenvaunuilla ja pyörätuolilla pääsee myös helposti kalaan sekä nuotiopaikoille. 

 

Itse olen viettänyt lähes kaiken vapaa-aikani ennen perheen perustamista Neitikosken stopparissa meloen. Nyt perheen kanssa melonnan harrastaminen jatkuu edelleen vaikkakin eri tahdilla ja vähän löysemmällä aikataululla. 

Paikka on mieluinen myös lapsille, pienimmille on leikkipuisto ja puhdasta metsää missä juoksennella, isommat kouluikäiset pääsevät pyöräilemään pitkin polkuja ja kokeilemaan melonnnan alkeita isomman stopparin vieressä olevassa Ämmänkoskessa joka on pieni ja turvallinen minikoski.

Myös koskenlaskua kumilautalla on täällä mahdollista kokeilla, puhumattakaan kalastus mahdollisuuksista. Tälläkin reissulla yksi porukastamme nappasi parikiloisen Kirjolohen.

Lapset metsässä

Porukan 2-4 -vuotiaiden kanssa teimme veneretken läheiseen saareen molempina päivinä. Lounas hoitui kätevästi makkaran ja eväiden avulla ulkona. Kiukkukohtauksetkin jotenkin vähenivät ulkona ollessa joten päivät sujuivat aikuistenkin mielestä mukavasti.

Hassua että en aiemmin ikinä  ole malttanut käydä kyseisellä laavulla kun aina on ollut niin kiire meloa mahdollisimman paljon. Nyt siis kiitos pienille reissukaverille reviirini laajentamisesta!

Pelastusliivit lapsella

Lauantai-illaksi varasimme ison rantasaunan ja ilta kului uiden, saunoen ja mäkäräisiä hätistellen. Itselleni iski pienimuotoinen herkistyminen istuessani vuosien varrelta tuttujen ihmisten keskellä saunassa. Nuoret, vahnat,

sinkut, perheelliset kaikki sulassa sovussa yhdessä. Kaikkien kanssa hienoja muistoja monenmoisilta melontareissuilta- jännitystä,pelkoa ja hienoja onnistumisiakin välillä:)

Jokaisen saunassa olevan tyypin kanssa uskaltaisin lähteä vaativillekin melontareissuille täydellä luottamuksella. Sehän on aika huimaa! Mikä porukka meillä onkaan!

Melomassa Ruunaan Neitikoskella

Sunnutaina kävimme vuorotellen melomassa viikonlopun viimeiset melonnat,  lasten sillä aikaa leikkiessä rantavedessä.  Varavaatteiden viimeiset rippeet kuluivat tällä reissulla joten tikkarit ja keksit olivat tarpeelllinen pelastus palataessamme autoille kolmen erittäin likaisen ja nälkäisen matkalaisen kanssa.

 

Olemme tätä kirjoittaessa jo paluumatkalla kohti kotia. Aurinko paistaa ja kesä on kauneimmillaan. Ajoimme vielä lisämausteeksi vahingossa harhaan ja koukkasimme Kuopion kautta matkalla Ouluun. Eipä haitannut pikkumiestäkään pikku ruokatauko savon sydämessä.

 

Aamulla alkaa jälleen työt muun perheen jatkaessa lomailua. 

Taas on taskussa monenlaisia ajatuksia harrastamisesta ja elämänmenosta muutenkin. Usein melontasuorituksia vertaillaan toisten onnistumisiin, mietitään otsarypyssä olinkohan yhtään parempi kuin viimekerralla, olinko peräti umpisurkea. Joskus tulee myös manailtua omaa kehitystään ja sen hitautta. Nuo ajatukset ovat omiaan viemään nautinnon hommasta kuin hommasta. Olen oikeastaan todellinen aloittelija mitä tulee melonnasta nauttimiseen. Mutta kylläpä sitä on mahdollista oppia sitäkin lajia:)

 

Tällä reissulla vuosientakaisen melontatutun kysyessä minulta miten menivät  melonnat, onnistuiko temput... 

vähän mietittyäni vastasin: ” Melonnat menivät onnellisesti” 

 

Talven saapuessa haluan olla monta onnelista melontaa rikkaampi!

Samaa toivon kaikille kanssa melojille!

 

Tarja 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit