Kupilka-tuotteiden ympäristöystävällisyys

Plasthill Oy:n valmistamien Kupilka® -tuotteiden ympäristönäkökohdat yhteenvetona:

Kahdeksan perusasiaa

 • Kupilka tuotteiden valmistusmateriaalin valinnalla vähennetään kasvihuonekaasujen muodostumista
  • Kareline luonnonkuitukomposiitilla on hyvin suotuisa hiilidioksiditase
  • Materiaalivalmistuksessa käytetään uusiutuvia raaka-aineita puolet ja näin on saatu vähennettyä huomattavasti fossiilisten raaka-ainevarojen käyttöä
 • Energiansäästöt valmistusprosessissa:
  • Kareline® materiaalien alhaisemmat työstölämpötilat
  • Lyhentynyt kiertoaika ruiskuvalussa
  • Koneiden ja työkalujen pitkäikäisyys – ei hiovia lujitteita
 • EKOenergian käyttö niin materiaalin valmistusprosessissa kuin tuotteiden valmistusprosessissa
 • Tuotepakkauksina käytetään kierrätettävistä materiaaleista valmistettuja pakkauksia aina kun se on mahdollista
 • Luonnonmateriaalien suosiminen tuotenaruissa ja nauhoissa
 • Kotimaisuuden suosiminen kaikissa materiaaleissa ja työssä
  • Kupilka tuotteet ja Kareline materiaalit ovat Avainlipputuotteita
 • Kupilka tuotteet ovat pitkäikäisiä
 • Tuotteiden helppo kierrätettävyys ja kaatopaikkajätteen vähentäminen

Valmistusmateriaali Kareline® -luonnonkuitukomposiitti

Aidosti vihreä Kareline® komposiitti – Ekonomisesti, Ekologisesti ja Sosiaalisesti kestävä vaihtoehto

Kupilka-tuotteet valmistetaan Kareline® -luonnonkuitukomposiitista, joka sisältää merkittävän määrän puukuituja. Lähtöraaka-aineena Kareline® -komposiitissa on modifioitu puukuitu, joka saadaan havusellusta. Kuituraaka-aine on valmistettu ympäristön kannalta maailman edistyksellisimmissä laitoksissa, joilla on kattavat ympäristösertifikaatit ja -järjestelmät. Kuidun raaka-aineena käytetty puuraaka-aine tulee ympäristösertifioiduista pohjoismaisista metsistä. Puuraaka-aineella on käytössään yleisesti hyväksytyt ympäristösertifikaatit (PEFC ja/tai FSC).

Kupilka-tuotteiden kierrätys

Kareline® -komposiitista valmistetut tuotteet voidaan helposti kierrättää ja prosessoida uusiksi tuotteiksi. Vaihtoehtoisesti kierrätysmateriaali voidaan helposti ja turvallisesti polttaa energiaksi. Materiaalin raaka-aineesta puolet on uusiutuvia ja vain puolet uusiutumattomia. Täten materiaalilla ja sen poltolla ei ole pitkäaikaisia vaikutuksia ilmakehään vapautuvien kasvihuonekaasujen määrään. Lisäksi materiaali ei sisällä sellaisia kuituja (kuten lasi), jotka vaikeuttavat polttoa  polttolaitoksissa.

Materiaalin hiilidioksiditase

CO2-tasapainon kannalta käytetyn Kareline® -luonnonkuitukomposiitin tase on lähellä nollaa ilmakehän kannalta. Kareline materiaalissa käytettyihin puukuituihin on sitoutunut puiden yhteyttämisen tuloksena ilmakehästä 50 yksikköä hiilidioksidia. Eli Kareline® -materiaalit sitovat saman määrän hiiltä ilmakehästä kuin fossiilisista raaka-ainelähteistä joudutaan hiiltä vapauttamaan ilmakehään.

EKOenergia

Niin Kareline-materiaalit kuin Kupilka-tuotteet valmistetaan EKOenergia-merkityllä vihreällä sähköllä. Ote EKOenergian sivuilta:

"Plasthill Oy on todellinen vihreän sähkön uranuurtaja, sillä se oli Suomen ensimmäinen vihreää sähköä ostanut yritys siirtyessään Norppaenergiamerkityn
sähkön käyttöön vuonna 1998. Tämä tekee siitä myös yhden maailman ensimmäisistä vihreän sähkön ostajista. EKOenergiaan myöhemmin sulautunut Norppaenergia-merkki oli myös Suomen luonnonsuojeluliiton ylläpitämä ympäristömerkki sähkölle.

Plasthill on ruiskuvalumenetelmään perehtynyt innovatiivinen luonnonkuitukomposiittituotteiden ja -materiaalien valmistaja. Perheomisteisella yrityksellä on myös vankka kokemus sopimusvalmistuksesta."

Kommentit