Marmot materiaalit

Marmot materiaalit

Marmot Precip

Marmotin patentoitu PU-päällystysmenetelmä, joka on suunniteltu erityisesti vuorittomille vaatteille. Kaksikerrosrakenne. DryTouch-teknologian ansiosta pinta ei tunnu tahmealta tai liimaannu niin herkästi ihoon. Precip-kalvo löytyy esimerkiksi Marmotin suositusta Precip-takista.

 • Vedenpitävyys: 30+ PSI, 15 000 mm
 • Hengittävyys: 12 000 g/m2/24h, RET 6,5
 • Tuulenpitävyys 0 CFM,

Precip-kalvon vedenpitävyys sekä hengittävyys riittävät usein mainiosti normaaliin arkikäyttöön. Precip-kalvo on myös täysin tuulenpitävä.

 

Marmot Membrain

Marmotin patentoitu PU-kalvolaminointi. Hyvä yhdistelmä hengittävyyttä, vedenpitävyyttä ja vedenhylkivyyttä sekä kestävyyttä.

 • Vedenpitävyys: 40+ PSI, 20 000 mm
 • Hengittävyys: 25 000 g/m2/24h, RET <6 - 6
 • Tuulenpitävyys 0 CFM
 • Marmot Membrain on Marmot Membrain Strataa hengittävämpi

 

Marmot Membrain Strata

Marmotin patentoitu 2,5-kerroslaminointi, jossa Marmot Membrain –kalvon päällä on lisäksi erillinen suojaava kerros. Rasitustestien mukaan Marmot Membrain Strata on 4-5 kertaa parempi ja kestävämpi, kuin tavallinen Membrain. Tavallinen Membrain sekä muut kaksikerroksiset laminoidut kalvot vaativat tämän takia erillisen vuoren kalvon suojaksi.

 • Kevyt
 • 0,5 –suojaava kerros, joten tarvetta kolmikerroksiselle rakenteelle ei ole
 • Pehmeä, hiljainen ja kasaantaittuva
 • Vedenpitävyys: 40 PSI, 20 000 mm
 • Hengittävyys: 20 000 g/m2/24h, RET 6 - 6,5

Termien selityksiä:

PSI = Pound per square inch, paunaa/neliötuuma. Paineen yksikkö. Mittaa tässä, kuinka paljon sadetta kangas kestää 24 tunnin aikana ennen kuin se kastuu läpi. Mitä isompi luku, sitä kovempaa vedenpainetta (rankempaa sadetta) tuote kestää kastumatta läpi.

Vedenpitävyys/mm = Millimetrimäärä sadetta, jonka kangas kestää 24 tunnin aikana ennen kuin se kastuu läpi. PSI:tä vastaava tapa mitata painetta. Mitä isompi luku, sitä kovempaa vedenpainetta (rankempaa sadetta) tuote kestää kastumatta läpi.

Hengittävyys g/m2/24h = Kuinka monta grammaa kosteutta läpäisee neliömetrin kokoisen alueen kalvoa vuorokauden aikana, eli kuinka paljon kalvo hengittää. Mitä suurempi luku, sitä hengittävämpi kalvo.

RET = Hohenstienin kehittämä tapa mitata hengittävyyttä. Mitä pienempi RET-luku, sitä hengittävämpi kalvo.

CFM = Mittaa tuulenpitävyyttä määrittämällä, kuinka monta ”kuutiojalkaa” läpäisee kankaan minuutissa. Mitä pienempi numero, sitä tuulenpitävämpi tuote on kyseessä. (1 ”kuutiojalka” = 28.3168466 litraa)

DriClime

Marmot driclime 
Marmotin useammasta komponentista kudottu kangas, joka mekaanisesti poistaa kosteutta iholtasi, jotta sinä pysyt kuivana ja lämpimänä. Kuidut lähimpänä kehoasi siirtävät kosteutta eteenpäin, jossa se leviää suuremmalle alalle kangasta nopeuttaakseen haihtumisprosessia. Kankaan ominaisuus ei johdu erillisestä käsittelystä, se on aikaansaatu kankaan valmistustavalla. Näin kosteudensiirto on jatkuvaa ja ikuista, eikä se kulu tai peseydy pois. Kangas on hyvin monikäyttöinen ja sitä tapaa monissa Marmotin tuotteissa.

Marmot driclie läpileikkaus

Thermal R

Marmot Thermal R 
Hyvin kulutusta kestävä polyesteristä valmistettu eristemateriaali. Eriste säilyttää ilmavan rakenteensa kovassakin käytössä ja siksi se on suosittu eristemateriaali tuotteissa joihin kohdistuu paljon kulutusta ja käyttöä.

Thermal R Eco

Marmot Thermal R Eco 
Valitettavasti ekologisten eristeiden lämpöarvot eivät yleensä yletä muiden syntettisten eristeiden tasolle, mutta Marmot Thermal R Eco on hyvä esimerkki poikkeuksesta. Tuote valmistetaan 100 % kierrätysmateriaalista, hyödyntäen Thermo Cool -kuidussa opittua tekniikkaa kuidun rakenteiden vaikutuksesta kosteuden siirtoon ja lämmön ylläpitoon.

Thermal R Eco -kankaan kolmikerrosrakenteen ylin ja alin kerros rakentuvat monikanavaisista kuiduista, jotka siirtävät suuren pinta-alansa asiosta kosteutta tehokkasti eteenpäin ja haihduttavat sitä myös erinomaisesti. Keskikohta kankasta rakentuu ontosta kuidusta, joka rakenteensa ansiosta vangitsee sisäänsä ilmaa luoden näin hyvän eristeen.

Marmot Thermal R läpileikkaus

Kommentit