/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Mökkeilijän retkipaketti

    Mökkivieraat saattavat tulla kevein kantamuksin. Repussa T-paita ja shortsit, repun taskussa hammasharja, mutta ei juuri muuta. Mökillä ja lähialueilla olisi tarjolla kaikkea mukavaa tekemistä, mutta metsissä liikkumiseen ja vesillä nauttimiseen tarvitaan vähän enemmän varusteita, kuin kevyet kaupunkitamineet.

    Perusta mökille pieni varavaate- ja retkeilyvarustevarasto vieraita varten. Niin kevyesti matkustavien kesävieraiden kyläilyä voi laajentaa kuistilta luontoon, lähiseudun kansallispuistoihin ja luonnonnähtävyyksille.  

    MÖKKILOOKS:


    Mökkiolympialaisten joukkueasut

    Pyöräretkiä mökkiteillä

    Tanssiaskeleita yöttömässä yössä

    Kaikkia varusteita ei tarvitse ostaa uutena. Voit kierrellä paikallisia kirpputoreja ja kartuttaa mökkivieraiden selviytymispakettia vähitellen. Villasukkia voi hankkia paikallisilta torikauppiailta ja käsityöläisiltä. Mökkityyli syntyy tilkkutäkkihengestä, kun meriretket mahdollistaviin tuulitakkeihin yhdistetään vuosikertavillapaitoja ja värikkäät saappaat. Tärkeintä on viihtyminen ja mahdollisuus nauttia luonnosta riittävissä ja säähän sopivissa ulkoiluvarusteissa. Mökkityylit ovatkin ikonisia!

     

    Kopioi upeat mökkityylit 

    Lainasaappaat ja -kengät

    Luontoon lähtemisen kynnyksen yli voi hypähtää lainasaappaissa. Jos ei ole tottunut kulkemaan aluskasvillisuuden ja risujen seassa epätasaisessa mökkimaastossa, niin vihtoja taittamaan, mustikkametsään, näköalakalliolle ja lähisaariin lähteminen tuntuu turvallisemmalta kumisaappaissa, kuin varrettomissa kaupunkikengissä.  

    Lainasaapasvarasto mökille on helppo toteuttaa. Osta kumisaappaita kahden koon välein kokoja: 38, 40, 42, 44 ja 46. Pohjallisia vaihtamalla ja sukkia lisäämällä ja poistamalla kumisaappaat sopivat taatusti kaikkien vieraiden jalkaan. Jos mökillä käy lapsivieraita, varaa lapsille omat koot.  

    Kumisaappaissa kulkeminen helpottaa käärme- ja punkkipelkoisia. Saappaissa voi kahlata rantavesissä ja viileinä päivinä jalat pysyvät myös lämpiminä. Saappaissa voi myös päiväretkeillä, jollei ole liian kuuma. Kumisaappaissa tuli lämpimällä kelillä hiki.  

    Kumisaappaiden lisäksi mökillä voikin olla muutama pari kevyempiä retkeilykenkiä kesäisimmille keleille.  

    Mökkiläiset ovat itse jo ehkä tottuneet kulkemaan pihalla paljain jaloin. Vieraita varten voit varata kuitenkin varvastossuja ja lipokkaita, jotka voi potkaista kuistilla jalkaansa pihakengiksi rantasaunaan lähtiessään. 


    Lappuhaalarit kuumisaappaisiin sujautettuna. Tätä kesämökin työasua voi parantaa enää aurinkonen bucket hat. 
    Saappaat ja Sandaalit itselle tai vieraille 

    Paksumpi huppari suojaa hyttysiltä, jos mölkkypeli venähtää myöhäiseen iltaan.

    Lainafleecet tai villaneuleet viileisiin iltoihin

    Mökillä vietetään usein tuntikausia aikaa ulkona ruokaa laittaen, kalastaen tai muuten vaan seurustellen. Alkukesä on usein vielä viileä. Auringon laskiessa ulkona tulee helposti kylmä iltaa istuessa.  

    Anna vieraiden nauttia tunnelmallisista kesäilloista varaamalla lämpimiä fleecetakkeja ja villapaitoja, joita voi heittää päälleen, kun illat viilenevät.  

    Tuulta- ja vettäpitävät varusteet retkille

    Mökillä paljon ulkona toimivalle tai luonnossa liikkuvalle pukeutuminen sään mukaan on itsestäänselvyys. Kun vuosien varrella on jo hankkinut ulkoiluun sopivia vaatteita, tuulen- ja veden pitäviä takkeja ja housuja, voi unohtua, että kesävieras saattaa viettää arkensa sisätiloissa, eikä omista ulkoiluvaatteita.  

    Mahdollista siksi mökillä veneretket ja sadesään ilot varaamalla mökkivieraan selviytymispakkaukseen kevyitä tuulen- ja kosteudenpitäviä kalvovaatteita. Voit jälleen varata muutaman reilumman koon, joihin mahtuvat pienet ja isot.  

    Perinteiset sadevaatteetkin kestävät aikaa, käyttökertoja ja ovat sateisella säällä kaikkein vettäpitävimmät varusteet. Sadevaatteiden heikkous on, että kosteus ja lämpö eivät haihdu iholta. Mutta paikoillaan istuessa tai rauhallisesti liikkuessa, sadevaate toimii hyvin.  

    Sukat, hatut ja lippikset mukaan varavarusteisiin

    Varrettomissa puuvillasukissa ei kauan mökillä pärjää, kun lämpötila laskee tai suunnistetaan metsään. Kaikenlaisissa tukevammissa kengissä on hyvä olla ainakin napakat nilkkasukat tai vaellussukat sisällä.  

    Villasukkia tarvitaan läpi kesän mökin kylmillä lattioilla ja illan viiletessä ulkona. Saapasukkina villasukat ovat kaikkein parhaat kesälläkin, jollei ole aivan helle.  

    Varasukat ja -villasukat ovat helppo tapa osoittaa vieraanvaraisuutta ja saada urbaaneimmatkin mökkivieraat nauttimaan olostaan.  

    Hattuvarastoon kannattaa myös satsata. Hatut suojaavat auringolta, kuumalta, kylmältä, tuulelta ja hyttysiltä. Siksi varustelaatikossa on hyvä olla pari tuubihuivia, lippistä, lierihattua ja pipoa vieraille lainattavaksi. 

    Yhdessä retkelle – perusvarusteet kuntoon

    Kun mökille varaa setin retkeilyn perusvarusteita: teltan, ilmatäytteiset makuualustat ja makuupussit, keittimen ja rinkan, saa luultavasti moni ihminen niistä paljon iloa monen vuoden ajan.  Myös pari riippumattoja, hyttysverkkoja ja tarppia tarjoavat yöpaikan lisäksi luontoelämyksen mökillä vieraileville.  

    Ulkona yöpyminen muuttuu mukavaksi, kun on sopivan lämmin ja pehmeä makuualusta ja makuupussi. Kesällä yöt voivat vielä olla kylmiä, joten pohdi ennen makuupussin ostamista, missä ja mihin sitä käytetään. Teltta tai riippumatto lisäävät myös yöpymistilaa pienellä mökillä ja tarjoavat sekä vieraille että isännille vähän omaa rauhaa sosiaalisen yhteiselämän keskellä.  

    Varusteet mahdollistavat mökkivierailun laajentamisen yhdessä lähialueiden retkeilyalueille ja kansallispuistoihin. Siksi varustelaatikosta voi olla hyvä löytyä myös retkikeitin, lainareppu päiväretkelle tai rinkka yön yli retkeilyyn.  


    Merinovillasukat ja sandaalit. Nämä jalassa ehtii hyvin lähikauppaan ja takaisin ennen kuin puusauna lämpenee.
    Vaatteita suomen kesään 
    Mukavat unet mökkivieraille 

    Mukavia viemisiä ja mökkituliaisia

    Oletko menossa mökille toisten vieraaksi? Älä unohda mökkituliaisia isäntäväelle! Hyviä viemisiä ovat muun muassa kaunis käsipyyhe tai myrskylyhty, käytännöllinen nuotiokahvipannu tai Muurikan paistinpannu, biohajoava saippua, pihapelit tai vaikkapa reseptikirja vain muutamia mainitaksemme.


    Ihania mökkituliaisia 

    Irtonaisia iloja löytöretkille

    Paikallisiin maisemiin on helpointa aina ensin tutustua kartan ja opaskirjojen avulla. Hanki retkeilyyn sopiva 1: 25 000 tai 1: 50 000 kartta, jotta voit ehdottaa vieraille etukäteen retkikohteita. Jos vieraat lähtevät omille tutkimusretkilleen, sujauta heille kartta mukaan reppuun.  

    Kiinnostus lintuihin, kasveihin, kaloihin ja sieniin herää mökkivierailulla. Siksi mökillä on hyvä olla erilaisia tunnistusoppaita, luuppi ja kiikarit.  

    Ensiapupakkaus lisää turvallisuudentunnetta ja auttaa hoitamaan pienet haverit ikäviä muistoja jättämättä. Kesällä mukaan kannattaa pakata myös punkkipihdit tai -rauta sekä hyönteissuojaa, jos ötökät häiritsevät.  

    Yhteistä kesätekemistä luonnossa rakentuu myös luontoliikunnasta. Viritä mökin pihaan slackline tai hanki rantaan SUP-lauta, kajakki tai kanootti. Luontosuhteen lisäksi vahvistuvat ihmissuhteet, kun kaikilla on yhteistä mukavaa tekemistä.


    Veneretkelle mukaan pelastusliivit, hyvää lukemista ja mukava neule, jos on pilvinen sää.
    Ensiapuun, Peseytymiseen ja suojaksi 
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite