Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Naisten kuoritakit

    Meiltä löydät laajan valikoiman naisten laadukkaita kuoritakkeja arkeen, ulkoiluun ja eri aktiviteetteihin. Voit valita kuoritakin esimerkiksi pyöräilyyn, kiipeilyyn tai monipuoliseen, ympärivuotiseen liikkumiseen. Naisten kuoritakeissa on otettu huomioon naisten ruumiinrakenne ja takin leikkaukset ovat tehty sitä silmällä pitäen. Tutustu valikoimaamme alla sekä myymälöissämme!

    Naisten kuoritakit ja niiden tekniset termit

    Löydät meiltä naisten kuoritakkeja suosituilta merkeiltä, kuten esimerkiksi Fjällräveniltä, Tierralta, Haglöfsiltä, Arc'teryxiltä, The North Facelta ja Patagonialta. Kuoritakkien eri ominaisuuksiin tutustuessa voi helposti kuitenkin mennä sormi suuhun eri teknisten termien kohdalla. Autamme mielellämme myymälöissämme sekä olemme sinua helpottaaksemme laatineet selitteitä myös osalle käytetyistä materiaaleista:

    Vesipilariarvo, hengittävyys ja DWR

    Kuoritakeissa ja yleensäkin vedenpitävissä vaatteissa on syytä kiinnittää huomiota ainakin vesipilariarvoon ja hengittävyyteen. Vesipilariarvo kertoo kankaan vedenpitävyyden. Se ilmoitetaan aina millimetreinä. Jo 10 000 mm vesipilariarvo pitää kovankin sateen, mutta retkeilykäyttöön on suositeltavaa valita vähintään 20 000 mm vesipilariarvo.

    Kuorivaatteiden hengittävyydessä on kyse kostean höyryn haihtumisesta vaatteen kalvon ja pintakankaan läpi. Hikoilusta syntyvä kosteus siirtyy vaatteen sisäpinnassa olevan kalvon läpi ulos, koska takin sisällä oleva lämmin, kostea ilma haluaa sekoittua ulkona vallitsevan kuivemman ja kylmemmän ilman kanssa. 

    Usein näet kuoritakin ja muidenkin kuorivaatteiden sekä soft shell -vaatteiden tiedoissa maininnan DWR:stä. DWR tulee sanoista Durable Water Repellant, ja se on kylläste, joka saa aikaan veden helmeilyn ja valumisen pois vaatteen pinnalta. DWR-käsittely kuluu pois kankaasta ajan myötä. Kun käsittely on kulunut, vaatteen pintakangas vettyy nopeammin. Vedenpitävä kalvo pitää edelleen veden ulkona, mutta kosteus ei pääse haihtumaan pois kastuneen pintakankaan läpi yhtä hyvin. Kostea sisäpinta voi takertua ihoa vasten, tuntuen kuin takki vuotaisi. Siispä tämä käsittely tuleekin toistaa käytössä, jotta kuoritakkisi palvelisi pidempään ja yhtä hyvin kuin alussakin.

    Naisten vedenpitävän takin valinta

    Vedenpitävän takin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

    • Takin vedenpitävyys
    • Takin hengittävyys
    • Takin pituus
    • Taskujen määrä ja sijoittelu
    • Kuoritakin kerrosten lukumäärä
    • Saumat ja niiden teippaus
    • Säätöominaisuudet
    • Hupullisuus
    • Tuuletusaukot
    • Pakkautuvuus

    Olemme laatineet oppaan vedenpitävän takin valintaan, jossa myös käymme läpi kalvoja ja teknisiä termejä sekä arvoja. Autamme takin valinnassa mielellämme myös myymälöissämme, älä siis epäröi kääntyä puoleemme!

    Naisten kuoritakin pesu ja hoito

    Usein ajatellaan virheellisesti, että kuoritakkia ei saisi pestä. Useimmat nykyaikaiset kuoritakit itse asiassa tulee pestä, jotta ne toimisivat oikein. Noudata kuitenkin aina takin omia pesu- ja hoito-ohjeita. Olemme laatineet vinkit ja yleiset ohjeet kuoritakin pesuun, hoitoon ja kyllästämiseen sekä kyllästeen uudelleenaktivoimiseen. Nappaa vinkit talteen ja hyödynnä!

    Lue lisää
    Suodatin
    59 tuotetta

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite