/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Fjällräven Eco-shell -vaatteiden pesu ja hoito

    Miten vedenpitävä Eco-Shell-kalvo toimii

    • Päällikangas, joka on tehty kierrätetystä polyesteristä, käsitellään fluorihiilittömällä (PFC-vapaa) pintakyllästeaineella, joka hylkii sadetta, vettä, räntää ja lunta.
    • Keskimmäisen kerroksen hydrofiilinen vedenpitävä kalvo estää tehokkaasti kaiken kosteuden pääsemisen ulkoa sisäpuolelle, samaan aikaan kun se kuljettaa kehosta muodostuvaa kosteutta kankaan ulkopinnalle, mistä se haihtuu pois. Kalvo on myös 100% tuulenpitävä ulkoapäin.
    • 3-kerroskuorivaatteessa, kuten Eco-Shellissä, ohut polyesterivuori suojaa kalvon sisäpuolta ja tekee vaatteesta pehmeän ja mukavan ihoa vasten. Tämä sisäpuolen kerros myös helpottaa kehon kosteuden kulkemista ulospäin ja kalvon läpi.
    • Tuulenpitävä päällikangas yhdessä vedenpitävän kalvon kanssa estää kylmän tuulen pääsemisen vaatteen sisäpuolelle ja pitää yllä lämpötilaa sisäpuolella.
    • 2.5 -kerroksisessa Eco-Shellissä vaatteen sisäpuolen printtikuviointi suojaa kalvoa ja on mukava ja pehmeä ihoa vasten.

    Pesu

    Nykyaikaisten teknisten ulkoiluvarusteiden toiminta perustuu rakenteellisten yksityiskohtien ohella itse materiaalien toimivuuteen. Yleensä teknisten vedenpitävien ja hengittävien materiaalien tulee olla puhtaita, jotta ne toimivat oikein. Lisäksi niiden elinikä pidentyy oikealla hoidolla merkittävästi.

    Perimmäinen tavoite varusteiden hoidossa on saada käytössä tarttunut lika ja roskat poistettua. Pöly, lika ja vaatteeseen jäänyt hiki kuluttavat materiaaleja erittäin nopeasti - esimerkiksi vetoketjut kuluvat helposti ja lähes huomaamattomasti käyttökelvottomiksi, jos niihin on jäänyt hiekkaa tai pölyä.

    Lähes kaikki nykyaikaiset retkeilyvarusteet voidaan pestä vedellä ja sopivalla pesuaineella. Pesuaineena on suositeltavaa käyttää nestemäistä, vähän vaahtoavaa pesuainetta. Tavallisten pesuaineiden vaahtoavat ainesosat luovat sakkaa, joka on vaikea huuhdella pois. Materiaaliin jäänyt sakka heikentää mahdollista hengittävyyttä ja kykyä hylkiä vettä.


    Nikwax Tech Wash on suositeltava nestemäinen pesuaine kuorivaatteiden pesuun.

    Kun vaatteesi on likainen tai tuoksuu pahalle, on aika pestä se. Tuuleta sitä ensin ja pyyhi pois irtonainen lika. Voit pestä Eco-Shell -tuotteesi kotona ihan tavallisessa pesukoneessa. Muista lukea erityisohjeet huolellisesti tuotteen pesu- ja hoito-ohjeista. Varmista että kaikki vetoketjut ja tarrakiinnitykset ovat kiinni ja suljettuina. Löysää kiristynauhat jotta tuote on mahdollisimman väljänä. Puhdista pesuaineen ylijäämät pesukoneestasi.

    Pese tuote 30°C -asteessa miedolla, nestemäisellä pesuaineella, joka ei sisällä huuhteluaineita. Älä käytä pesussa huuhteluaineita. Käytä normaalia pesuohjelmaa ylimääräisen huuhtelun kera, jotta kaikki pesuaine varmasti huuhtoutuu pois. Linkous tulee tehdä matalilla kierroksilla. Kuivaa vaate huoneenlämmössä mieluiten vaakatasossa kuivaustelineen päällä. Tarvittaessa voi kuivata myös henkarissa.

    Kyllästeaineen uudelleenaktivointi

    Pesun jälkeen tulee pintakankaan vettä hylkivä käsittely aina uudelleenaktivoida. Se tapahtuu lämmittämällä vaatetta esim. kuivauskaapissa 60°C muutaman minuutin ajan.

    Jos pintakangas hylkii vettä, on käsittely vielä toimiva ja vaatetta ei tarvitse uudelleenkyllästää. Jos kangas imee vettä itseensä, on pintakäsittelyn vaikutus hävinnyt ja vaate tulee uudelleenkäsitellä, ks. ohjeet alempana sivua.

    Ajattele ennen kuin rumpukuivaat

    3-kerroskuorivaatteissa kuten Keb Eco-Shellissä, voit käyttää myös rumpukuivausta uudelleenaktivointiin. Emme kuitenkaan suosittele menetelmää 2.5-kerroskuoriin kuten Abisko Eco-Shelliin johtuen vaatteen sisäpuolelle aiheutuvan mekaanisen hankauksen riskistä, mikä voi vaikuttaa kalvon toiminnallisuuteen. Jos kuitenkin käytät rumpukuivausta, suosittelemme että laitat sen suojaavaan verkkokankaiseen pesupussiin ja katsot erityisen tarkkaan että vetoketjut ja tarrat ovat suljettuina.

    PFC-vapaa pintakylläste

    Kyllästäminen on tärkeää Eco-Shell -tuotteesi kokonaisvaltaisen toiminnallisuuden takia. Kun päällikangas on kuivempi, hydrofiilinen kalvo toimii optimaalisesti ja kehosta muodostuva ja poispäin kulkeutuva kosteus pääsee haihtumaan tehokkaasti. Jos päällikangas pääsee kastumaan, se ei hengitä tehokkaasti - tai pahimmassa tapauksessa ei laisinkaan. Kaikissa uusissa Eco-Shell -tuotteissa on PFC-vapaa DWR (durable water repellency) eli pintakäsittely. Koska pintakäsittelyaine on kankaan päälle muodostuva pintakerros, se kuluu hiljalleen pois kun vaatetta käytetään ja pestään.

    Kun kankaan pinta ei enää hyljeksi vettä, on aika uusia pintakäsittely. Suosittelemme käsittelyyn fluorihiilitöntä (PFC-vapaa) spraytä, PFC-free Waterproofing Im-pregnation, joka kehitetty erityisesti Eco-Shelliä varten. Tuotetta löytyy myymälöistämme ja verkkokaupastamme täältä »


    Fjällräven PFC-Free Eco DWR Impregnation

    Kuinka pintäkäsittely uusitaan

    PFC-free Waterproofing Impregnation- suihketta on helppo käyttää Eco-Shell -tuotteesi kyllästämiseen, silloin kun olet esim. pessyt sen:

    • Ripusta vaate henkarille tai aseta se esim kylpyammeeseen.
    • Ravista pulloa ja suihkuta ainetta vaatteelle, suihkuttaen erityisen tarkasti alueet joilta kylläste kuluu yleensä helpoiten pois - esim hartioiden päältä ja takin etuosasta.
    • Käytä sientä jotta saat suihkeen levitettyä tasaisesti.
    • Anna vaatteen kuivua huoneenlämmössä.
    • Tuotteellasi on nyt hyvä vettähylkivyys, mutta jos haluat sen optimaaliseksi, voit aktivoida suihkeen lämmön avulla. Laita tuote kuivauskaappiin 60°C -asteeseen 30 minuutiksi.


    Huom: Emme suosittele muita kuin tässä oppaassa mainittuja lämmönlähteitä Eco-Shellin huollossa.

    Vetoketjun vetimen vaihto

    Katso videolta kuinka onnistuu vetoketjun vetimen vaihto.

    Vetoketjun korjaus

    Katso kuinka onnistuu rikkinäisen vetoketjun korjaaminen.

    Paljon pidetty

    Meillä kaikilla on omat lempivarusteemme. Toisiin ihastuu nopeammin, kun taas toisia varusteita saa testailla useammalla retkellä ennen kuin niin ihastuu. Tällaiset tuotteet ovat olleet Partioaitan ydin jo vuodesta 1928. Kokosimme paljon pidettyjä lempivarusteita ja vinkit niiden hellään huolenpitoon.

    Katso paljon pidetyt tuotteet

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite