/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Rikkinäisten housunlahkeiden vaihto

    Kuinka korjata rikkinäiset housunlahkeet

    Ovatko housunlahkeesi rispaantuneet ajan myötä tai repeytyneet vaelluksella? Fjällrävenin raakapituisten housujen lahkeet voi melko helposti vaihtaa uusiin. Tämä on myös hyvä tapa hieman tuunata housuja omannäköisiksi.

    Kun hakee korjauspaikkaa ulkoiluvaatteseen, kannattaa aloittaa paikallisista kangaskaupoista sekä verkkokangaskaupoista. Shelby Outdoor on yksi hyvä verkkokauppa, josta saa myös muita korjausosia ulkoiluvarusteisiin.

    Tähän projektiin löytyi paikallisen kangaskaupan takahuoneesta 100 % puuvillakangas, joka oli jo ostettaessa pintakäsitelty vahalla. Vaikka se on täyspuuvillaa, se on olemukseltaan hyvin lähellä Fjällrävenin G-1000-kangasta. Kankaan paksuus ilmoitetaan yleisesti g/m2, jos verkkokaupan sivuja katsellessa menee sormi suuhun kankaiden paksuuksia pohtiessa.

    Kun kyseessä on kokonaisen vaatekappaleen vaihto, kuten lahkeessa, kannattaa pyrkiä sellaisen kankaan löytämiseen, joka laskeutuu samalla lailla kuin vaatteen alkuperäinen kangas. Silloin se istuu hyvin korjauksen jälkeenkin ja sulautuu kokonaisuuteen.

    Kun haetaan vahvistuspaloja kuluneen kankaan päälle (tai kulumisvaarassa oleviin kohtiin), kannattaa kangas valita kestävästä materiaalista, joka ei kuitenkaan ole liian paksu. Tämäntyyppisissä korjauksissa kannattaa ottaa huomioon alla olevan kankaan venyvyys. Venyvälle kankaalle pitää laittaa venyvä paikka.

    Lopuksi, jos sinulla on jo hallussasi sopivan oloinen kangaspala etkä ole ihan varma sen kuitukokoonpanosta, kannattaa tehdä sytkäritesti. Revi kankaasta pari lankarimpsua ja näytä niille sytkäriä. Jos langat palaessa selkeästi sulavat ja haisevat pahalle, on kyseessä tekokuitu. Jos se on luonnonkuitu, erityisesti puuvilla tai muu kasvikuitu, se yksinkertaisesti palaa tuhkaksi. Villakangas tai -lanka haisee samanlaiselle kuin ihmisen hius polttaessa.

    Fjällräven Vidda Pro -housujen lahkeen vaihto

    Tarvittavat työkalut ja -välineet: Ompelukone, uutta lahjekangasta, mittanauha, nuppineuloja, purkuneula tai terävät kynsisakset. Kangasliitu ja silitysrauta (ei välttämättömiä, mutta helpottavat työntekoa).

    Raakalahje housuissa on mukava juttu, mutta ne kuluvat helposti kantapään kohdalta kauan ennen kuin housuissa itsessään näkyy mitään käyttöä haittaavaa kulumaa.

    Tällöin voi olla hyvä olla hihassa kikka kolmonen lahkeen alaosan vaihtoon.

    Lahjetta voi varautua vaihtamaan tai muokkaamaan jopa moneen otteeseen. Tällä kertaa lahkeen alaosaan lisätään G-1000-kangasta muistuttavaa vahattua puuvillakangasta, joka laskeutuu samalla lailla kuin loput housuista ja voidaan myös vahata Greenland Waxillä.

    Koska tässä tapauksessa uusi lahjekangas on eri värinen kuin loput housuista, napattiin lahkeesta vähän isompi palanen, jotta se olisi tasapainoisemman näköinen Vidda Pron polvilappujen ja muun yleisilmeen kanssa.

    Jos haluaa varautua lahkeen uusimiseen vielä joskus tulevaisuudessa, kannattaa polven alle jättää tarpeeksi kangasta, jotta siitä saa saumanvaraa vielä seuraavaa korjausta varten.

    Ylijääneestä lahkeen palasesta voi ommella vaikka vetoketjullisen pikkupörsin.

    Tässä vaiheessa housut voisi halutessaan vielä päärmätä polven alta ja sinulla olisi uudet Vidda Pro capri-housut!

    Aloita purkamalla leikatusta kohdasta saumaa pari senttiä sekä sisä- että ulkosaumassa.

    Mittaa lahkeen leveys: Mittaa takapuoli ja etupuoli erikseen, ne ovat Vidda Prossa eri levyiset. Tähän mittaan ei lisätä saumanvaraa (parin sentin puretusta saumasta saat mitan kankaan laidasta laitaan).

    Mittaa sitten irtileikatusta lahkeesta pituus ja lisää siihen senttimäärään saumanvaraa ylös 2 cm ja alas 4 cm eli yhteensä 6 cm.

    Koska lahkeita tulee 2 kappaletta, saat ne kätevästi samankokoisiksi taittamalla kankaan  kaksinkerroin ja leikkaamalla siten etupalat yhdessä ja takapuolet yhdessä.

    Lahje kootaan ompelemalla ensin uudet lahkeet kiinni housuun. Sivusaumat ja päärme tehdään viimeisksi. Aloita neulaamalla etu- ja takalahkeet kiinni housuihin oikeat puolet vastakkain. Jos et käytä saumuria viimeistele kankaan sivureunat ensin siksakilla.

    Silitä sitten saumanvara ylöspäin ja tikkaa se etupuolelta puoli senttiä alkuperäiseen lahkeeseen kiinni niin se näyttää samalta kuin Vidda Pron sivusauma ja on kestävämpi.

    Toista takapuolelle ja toiselle lahkeelle.

    Nyt työstetään lahkeen sivut. Ne ommellaan kiinni oikeat puolet vastakkain elikkäs nurjalta puolelta. Siksakkaa myös ne ellet käytä viimeistelevää ommelta tai saumuria. Myös sivusaumassa silitä saumanvara takalahkeen puolelle ja tikkaa se etupuolelta aivan sauman vierestä. Toista toiselle lahkeelle.

    Lahkeen alareuna päärmätään pussiin näkymättömiin, mutta halutessasi viimeistele myös siksak ompeleella tms.

    Päärmää alasauma kääntämällä se kaksinkerroin. Tässä voi olla kätevä myös silittää viikkaus, jolloin se saattaa pysyä ilman neulojakin. Tikkaa aivan päärmeen yläreunan lähelle.

    Valmis!


    Paljon pidetty

    Meillä kaikilla on omat lempivarusteemme. Toisiin ihastuu nopeammin, kun taas toisia varusteita saa testailla useammalla retkellä ennen kuin niin ihastuu. Tällaiset tuotteet ovat olleet Partioaitan ydin jo vuodesta 1928. Kokosimme paljon pidettyjä lempivarusteita ja vinkit niiden hellään huolenpitoon.

    Katso paljon pidetyt tuotteet

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite