/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Puukon ja veitsen huolto

    Kun huollat puukkoasi tai veistäsi säännöllisesti sekä säilytät sitä tupessaan, palvelee se sinua pitkään. Pese puukkosi tai veitsesi käsin. Tiskikoneen kuuma vesi ja voimakkaat pesuaineet vaurioittavat materiaaleja.

    Puhdista puukon terä aina käytön jälkeen

    Puhdista, pese ja kuivaa terä aina käytön jälkeen. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät kestävät paremmin huolimatonta käyttöä. Hiiliteräksiset ja Carbinox T508 –materiaalista valmistetut terät ruostuvat helposti ja niitä tulee öljytä säännöllisesti suolattomalla öljyllä (esim. ruokaöljy). Hiiliteräksiset etenkin täytyy aina huolellisesti kuivata ennen pitkää säilytystä. Jo päivässä terään voi tulla pieni ruostekerros, jos tuppeen jää vettä.

    Kun et käytä puukkoa tai veistä, säilytä sitä tupessaan.

    Puukon teroitus

    Teroita puukko tai veitsi säännöllisesti siihen tarkoitetulla työkalulla, esimerkiksi timanttiteroittimella tai hiomakivellä. Tällöin sillä on helppo tehdä aiottu työ vaaratta.

    Sahalaitainen terä teroitetaan sille varta vasten suunnitellulla teroittimella. Sahalaitainen terä tulee teroittaa vain sahalaitaiselta puolelta, ei kääntöpuolelta eli tasaiselta (suoralta) puolelta. Tasaiselta puolelta teroittaminen johtaa sahalaidan kulumiseen ja näin ollen heikentää terän ominaisuuksia. Myös monet liikkeet tarjoavat veitsenteroituspalveluita.

    Kahvan öljyäminen

    Vahatut puukahvat voi käsitellä tarvittaessa uudelleen värittömällä OSMO-puuvahalla. Lakatun kahvan voi vastaavasti lakata uudelleen. Käsittelemättömät puukahvat voi öljytä pellavaöljyllä. Puukahvaisia puukkoja ja veitsiä ei saa pestä tiskikoneessa.

    Kumikahvat kannattaa pestä aina käytön jälkeen, jottei lika pääsisi pinttymään niihin.

    Patinoituneet metallihelat (esim. pronssiset) voi puhdistaa ja kiillottaa tavallisilla metallinkiillotusaineilla. Metallipinnoitetut muovihelat (esimerkiksi Marttinin Condor-sarjassa) eivät kestä kuumaa vettä ja voimakkaita pesuaineita. Siksi niitä ei saa pestä tiskikoneessa.

    Tupen vahaus

    Nahkainen tuppi kannattaa vahata säännöllisesti, jottei nahka pääse kuivumaan ja lohkeilemaan. Tuppi suojaa veistä tai puukkoa iskuilta, murtumisilta ja turhalta kulumiselta. Se suojaa myös muita ihmisiä sekä käyttäjiä puukon aiheuttamilta tapaturmilta. Älä säilytä puukkoa kosteassa tupessa.

    Paljon pidetty

    Meillä kaikilla on omat lempivarusteemme. Toisiin ihastuu nopeammin, kun taas toisia varusteita saa testailla useammalla retkellä ennen kuin niin ihastuu. Tällaiset tuotteet ovat olleet Partioaitan ydin jo vuodesta 1928. Kokosimme paljon pidettyjä lempivarusteita ja vinkit niiden hellään huolenpitoon.

    Katso paljon pidetyt tuotteet

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite