/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Rinkan huolto ja korjaus

    Rinkkaakin on syytä huoltaa

    Kuten kengät ja vaatteet, myös rinkka on syytä käydä läpi heti retken jälkeen ja tarpeen mukaan huoltaa. Näin työ tulee tehtyä ja uudelle retkelle on helppo lähteä, kun varusteet ovat valmiina odottamassa, eikä reissussa tarvitse herätä epäkuntoisten varusteiden aiheuttamaan päänvaivaan.

    Puhdistus

    Irtolian, suuremmat roskat ja kuivuneet mutakokkareet voi irrottaa esimerkiksi juuriharjalla kevyesti harjaamalla. Tahroja voi poistaa suihkuttamalla päälle vettä ja hankaamalla kevyesti rätillä jonkin pesuaineen, kuten mäntysuovan kanssa.

    Saumat on hyvä pitää puhtaana ja niiden eheys on syytä tarkistaa, jotta mahdolliset purkautumisen alut nähdään ajoissa ja takaiskuilta maastossa vältytään.

    Vetoketjujen kunto on tärkeää tarkastaa ja vetoketjut kannattaa puhdistaa esimerkiksi hammasharjalla hankaamalla. Vetoketjut kuluvat todella nopeasti, jos väleissä on hiekanjyviä tai muuta irtolikaa, joten harjaus on syytä tehdä säännöllisesti ja vetoketjuihin voi myös sumuttaa hieman silikonia.

    Puhdistuksen jälkeen rinkan kannattaa antaa kuivua huoneenlämmössä ja poissa auringon valosta.

    Rinkkoja ja telttoja voi myös kyllästää esimerkiksi Nikwaxin Solarproof -kyllästeellä, joka parantaa tuotteen vedenhylkivyyttä sekä suojaa UV-säteiltä, pidentäen koko tuotteen käyttöikää.

    Huolto

    Rikkoutuneet saumat ja osat rinkassa on syytä vaihtaa. Jos esimerkiksi muoviklipsi on rikki, voi sellaisen vaihtaa parhaimmillaan itse uuteen ja suutari vähintäänkin kykenee homman tekemään. On mahdollista, että uutta, täysin vastaavan näköistä klipsiä ei löydy, mutta se ei haittaa, kunhan uusi klipsi on sopivan levyinen kiristysnauhaan, johon se kiinnitetään. Katso klipsit ja muut korjaustarvikkeet.

    Jos rinkan saumoja tarvitsee ommella, tai korjata jonkin nauhan kiinnitys, on tärkeää varmistaa, että tehdyt ompeleet ovat tarpeeksi lujat kestämään täyteen pakatun rinkan paino ja heiluminen kannettaessa retkellä.

    Vetoketjua vaihdettaessa on syytä varmistua, että vetoketju on tarpeeksi jykevää tekoa kestämään retkeilyn rasitus ja rinkan paino.

    Videolla Joppe Ranta kertoo ja näyttää hyviä oppeja rinkan korjaukseen ja huoltoon.

    Kysy meiltä tai vaikkapa suoraan rinkan valmistajalta uusia klipsejä, mikäli sellainen on päässyt rikkoutumaan. Usein voi hyvinkin löytyä sopiva alkuperäisosa rikkoutuneen tilalle!

    Suositut rinkat 

    Paljon pidetty

    Meillä kaikilla on omat lempivarusteemme. Toisiin ihastuu nopeammin, kun taas toisia varusteita saa testailla useammalla retkellä ennen kuin niin ihastuu. Tällaiset tuotteet ovat olleet Partioaitan ydin jo vuodesta 1928. Kokosimme paljon pidettyjä lempivarusteita ja vinkit niiden hellään huolenpitoon.

    Katso paljon pidetyt tuotteet

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite