/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Kiipeily on luonnollinen ja monipuolinen laji. Kiipeilyä voi harrastaa melkein missä vain, niin sisällä kuin ulkona. Joillekin kiipeilyn tarkoituksena on valloittaa kallion tai vuoren huippu. Heille määränpää on tärkein asia. Mutta kiipeily on hyvä liikunta- ja ulkoilumuoto, vaikka ei tavoittelisikaan vuorien tai kallioiden huiputuksia.

    Luonnosta nauttiminen ja yhdessäolo ovat kiipeillessä tärkeitä asioita. Matalimmillaan kiivetään noin kolmen metrin kokoisille kiville ilman varmistuslaitteita ja köysiä. Tätä kutsutaan boulderoinniksi ja sitä voi tarvittaessa harrastaa myös yksin. Kalliokiipeilyssä käytetään köysiä ja varmistuslaitteita estämään putoaminen, ja siihen tarvitaan aina kaveri. Suomen kalliot ovat 10-40 metriä korkeita. Kiipeilyköyden yleinen mitta on 50 metriä, joten Suomen kiipeilykalliot voi kiivetä yhdellä köydenmitalla. Seinäkiipeilyksi kutsutaan yleensä sisätiloissa tapahtuvaa kiipeilyä.

    Mitä kiipeilyn harrastamiseen tarvitaan

    Suomessa on hyvät mahdollisuudet lajin harrastamiselle. Kiipeilyhalleja on paljon ympäri Suomea, missä lajia pääsee kokeilemaan helposti ja turvallisesti myös yksin ilman omia varusteita. Sisällä on hyvä opetella ensin perustaidot ennen ulkokallioille ja -kiville siirtymistä. Esimerkiksi oikeaoppinen varmistaminen, solmujen tekeminen ja muut turvallisuustekijät oppii kätevästi kiipeilyn peruskursseilla. Kiipeilyhalleilla tapaa myös muita lajin harrastajia, joilta saa hyviä vinkkejä treenaamiseen ja kiipeilypaikkoihin liittyen.

    Boulderoinnin harrastaminen vaatii normaalien liikuntavaatteiden lisäksi vain kiipeilykengät sekä mahdollisesti magnesiumia eli mankkaa estämään käsien hikoilua. Ulkona boulderoitaessa seurueella on mukanaan myös crash padeja, putoamispatjoja, suojaamassa putoavaa kiipeilijää. Seinä- ja kalliokiipeilyyn tarvitaan kenkien lisäksi kiipeilyvaljaat, kiipeilyköysi sekä varmistuslaite ja karabiineja. Kallioita kiivettäessä kiipeilypari tarvitsee myös jatkoja alaköydellä eli liidaten kiivettäessä, sekä slingejä eli nauhalenkkejä ja sulkurenkaita mahdollisen yläköysi-/laskeutumisankkurin rakentamiseen.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite