/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Makuupussin pakkaaminen

    Makuupussin pakkaaminen ja muita vinkkejä

    Makuupussi kannattaa pakata ”sullomalla”. Sullominen on rullaamiseen verrattuna paitsi nopeampi ja helpompi, myös täytteen toimivuuden kannalta parempi vaihtoehto. Kun makuupussi sullotaan pakkauspussiinsa, muodostuvat pakkaamisesta aiheutuvat taitokset joka kerta eri kohtaan. Näin makuupussin täyte säilyy kuohkeana.

    Makuupussin säilytys

    Makuupussia ei kannata säilyttää pakkauspussissa, vaan täytteen kuohkeuden säilymiseksi mahdollisimman väljästi. Useimmissa untuvapusseissa tulee mukana pakkauspussin lisäksi erillinen säilytyspussi, jossa makuupussia on hyvä säilyttää silloin kun sille ei ole käyttöä.

    Makuupussi retkellä

    Retkellä makuupussi kannattaa suojata kastumiselta erityisen hyvin sekä kuljetuksen aikana että yöllä nukkuessa. Kostea makuupussi eristää huonosti. Aamuisin makuupussi kannattaa tuulettaa, jotta yön aikana kehosta poistunut tai telttassa tiivistynyt kosteus poistuisi myös makuupussin kankaista. Nosta makuupussi aamuaurinkoon puun oksille, teltan päälle tai voit ripustaa sen suksien kärkiin talvivaelluksella. Tunturissa ja muissa tuulisissa paikoissa, muista aina kiinnittää makuupussin narut johonkin, ettei yllättävä tuulenpuuska vie makuupussiasi mennessään. Avaa makuupussi hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa, että täyte ehtii palautua ja makuupussi lämmittää yöllä hyvin. 

    Lisälämpöä ja suojaa makuupussiin sisälakanalla 

    Makuupussin sisällä kannattaa käyttää sisälakanaa. Se suojaa makuupussia likaantumiselta ja lämmittää samalla. Makuupussin lakanoita valmistetaan eri materiaaleista. Silkkinen makuupusssin lakana lämmittää ja suojaa. Puuvillainen on taas helppo pestävä, mutta ei lämmitä yhtä paljon. Lisäksi tarjolla on erilaisia mikrokuituisia sekä lämmittävästä Thermolite-kuidusta valmistettuja suoja- ja lämpölakanoita. Lämpiminä kesäöinä tai matkoilla voit käyttää pelkkää makuupussin sisälakanaa makuupussina. 

    Makuupussin huolto- ja pesuohje löytyy Partioaitan oppaasta »

     

    Suositut makuupussit 
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite