/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Fill power -arvo

    Fill Power kuvaa untuvan ilmavuutta

    Untuvatuotteissa ilmoitetaan usein täytteen ns. fill power -arvo (lyhennetään usein fp), mikä kuvaa untuvan ilmavuutta. Fill power -arvo kuvaa kuinka monta kuutiotuumaa yksi unssi (28,35 g) untuvaa täyttää. Esimerkiksi unssi fp 750 untuvaa täyttää 750 kuutiotuuman tilavuuden. Mitä suurempi fill power -lukema, sitä suuremman tilavuuden untuva täyttää, ja sitä paremmin tietty määrä untuvaa eristää. Toisinaan fill power-lukemasta käytetään lyhennettä CUIN. Tällä viitataan mittauksessa käytetytävän yksikön, kuutiotuuman (cubic inch), tilavuuteen.

    Fill power -arvo ei kerro sitä, kuinka lämmin esimerkiksi untuvatakki tai makuupussi on. Lämpimyyteen vaikuttaa se, kuinka paljon untuvatäytettä tuotteessa on sekä muut asiat kuten kankaan paksuus ja tuulenpitävyys, ompeleet ja saumat sekä takin tai makuupussin koko ja väljyys.

    Mitä hyötyä on korkeammasta fill power -arvosta?

    Mitä korkeampi fill power -arvo on, sitä kevyempi ja pienempään tilaan pakkautuva tuote on. Esimerkiksi untuvatakki, jossa on fill power -arvoltaan korkealaatuista untuvaa, pakkautuu pienempään tilaan, kuin yhtä lämmin tuote, jossa on fill power -arvoltaan heikkoarvoisempaa untuvaa. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä korkealaatuisempaa untuva on fill power -arvoltaan, sitä vähemmän sitä tarvitaan, jotta tuotteesta saataisiin tarpeeksi lämmin.

    Fill power ei kuitenkaan suoraan kerro tuotteen lämpöisyyttä. Esimerkiksi takki, jossa on 30 grammaa 900 fill power untuvaa, on teoriassa yhtä lämmin kuin takki, jossa on 60 grammaa 450 fill power untuvaa. Käytännössä eroja voi kuitenkin olla. Pääsääntöisesti yli 700 fill power -arvon tuotteissa käytetään vain parasta untuvalaatua, kun taas 400-500 fill power -arvon tuotteissa voidaan käyttää myös heikompilaatuista untuvaa.

    Vastuullista untuvaa

    Partioaitta myy vain eettisesti tuotettuja untuvatuotteita. Olemme tehneet valinnan myydä tuotteita, jotka sisältävät untuvaa, sillä untuva on ainutlaatuinen luonnontuote mitä parhaimmilla ominaisuuksilla. Untuva on myös hyvä valinta ekologisesti, jos vaihtoehtona ovat öljypohjaiset tuotteet. Valikoimaamme kuuluu monien valmistajien untuvatuotteita. Toimittajamme ovat vakuuttaneet meille, että lintuja kohdellaan eettisesti hyväksyttävällä tavalla eläinsuojelulakeja noudattaen ja ettei metodia "elävältä nyppimistä" ole käytössä. Partioaitassa myytävissä untuvatuotteissa untuva saadaan elintarviketuotannosta, jo kuolleilta linnuilta.

    Retkeilytuotteissa fill power vaihtelee 400 ja 950:n välillä.

    • Fp 400-550 - laadultaan keskinkertainen
    • Fp 600-650 - laadultaan hyvä
    • Fp 700-750 - laadultaan erittäin hyvä
    • Fp 800-950 tai enemmän - laadultaan erinomainen
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite