/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    KLUBITARJOUS: 599 € teltta, 100 € lahjakortti »
    Askeleet vastuullisempaan matkailuun

    Askeleet vastuullisempaan matkailuun

    Matkailu on mahtava tapa avartaa omaa maailmankatsomusta ja hankkia uusia kokemuksia. Tosiasia kuitenkin on, että matkailun sivutuotteena syntyvä ympäristökuormitus on usein valtava. Tästä suuri vastuu on matkailijoilla. Pienillä teoilla ja valinnoilla pystyt ottamaan askeleen kohti kestävämpää ja vastuullisempaa matkailua.

    Minne, milloin ja miten matkustat?

    Matka alkaa usein kohteen ja ajankohdan valinnalla. Mitä kauemmaksi matka suuntautuu, sitä suuremmaksi matkustamisesta aiheutuva ympäristönkuormitus kasvaa. Harkitse löytyisikö vastaavanlaista kohdetta lähempänä sinua.

    Pystytkö matkustamaan huippusesongin ulkopuolella? Matkailijoiden tasainen virta on valtavia huippusesonkeja parempi niin ympäristön kuin paikallisten asukkaidenkin kannalta. Kulutuksen jakautuessa tasaisemmin vältytään kulutushuipuilta. Lisäksi paikallisten, jotka ovat usein riippuvaisia matkailijoista, tulo jakautuu tasaisemmin. Sesonginulkopuolisesta matkailusta hyödyt myös sinä itse. Kun liikkeellä on vähemmän turisteja, vältyt suuremmalta jonottamiselta, pääset tutustumaan paikkaliseen kulttuuriin ja ihmisiin paremmin sekä usein nautit myös edullisemmista hinnoista ravintoloissa, majoituksessa jne.

    Matkustusvälineen valinta vaikuttaa vahvasti matkan ympäristönkuormitukseen. Voitko valita lentomatkustamista vähäpäästöisemmän matkustustavan? Esimerkiksi lyhyet matkat taittuvat näppärästi junalla tai bussilla. Jos ja kun joudut kuitenkin välillä lentämään kohteeseesi, suosi suoria lentoja. Aina sekään ei ole mahdollista ja joudut turvautumaan useampaan lentoon. Halutessasi voit hyvittää ylimääräisen hiilijalanjälkesi. Lue lisää »

    Jokaisella valinnalla voi vaikuttaa

    Kohteessa ollessasi teet monia valintoja, joilla voit vaikuttaa suoraan tai välillisesti niin sosiaaliseen-, taloudelliseen- kuin ympäristövastuullisuuteen. Hyvä lähtökohta on valita ympäristömerkitty hotelli. Mieti lisäksi tarkkaan, tarvitseeko pyyhkeesi ja lakanasi vaihtaa päivittäin. Samat valinnat, jotka teet päivittäin kotonasi tulisi huomioida myös matkalla. Sammuta turhat valot. Älä valuta vettä turhaan. Sammuta ilmastointi kun sille ei ole tarvetta.

    Muovijäte on yksi maailmaa järisyttävä ongelma. Pyri minimoimaan aiheuttamasi jätteiden määrä. Oma juomapullo on jokaisen matkailijan vakiovaruste. Jos paikallinen hanavesi ei ole juotavaa voit puhdistaa veden eri keinoin ». Mikäli turvaudut valmiiksi pullotettuun veteen, hanki suuri täyttöpullo, josta täytät oman juomapullosi. Muista lisäksi pitää kestokassi mukanasi ostoksiasi varten.

    Paikallisten ainoa tulonlähde on usein kiinni matkailussa. Suosi paikallista mahdollisuuksiesi mukaan. Käy paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Osta tuliaiseksi paikallisia tuotteita. Hyödynnä päivittäisissä ostoksissa paikallisia torimyyjiä. Monissa kulttuureissa tinkiminen on osa kaupankäyntiä. Maksa kuitenkin ostoksistasi käypä hinta, sillä muutamankin euron tinkiminen voi merkitä myyjälle paljon enemmän kuin sinulle.

    Kunnioita paikallisia sekä kanssamatkustajiasi

    Tutustu matkakohteesi kulttuuriin ja tapoihin etukäteen. Kun hallitset kohteesi yleisimmät tavat ja muutaman fraasin kuten, tervehtiminen, kiittäminen ja anteeksi pyytäminen, osoitat arvostuksesi paikallisia kohtaan. Paikalliset arvostavat vastavuoroisesti pyrkimystäsi toimia heidän tavallaan. Näin saatat saada ystävällisempää palvelua mutta ennen kaikkea tutustut paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin.

    Monissa kohteissa niin koti- kuin ulkomaillakin järjestetään erilaisia ”siivoustalkoita”, joihin matkailijat voivat osallistua paikallisten kanssa. Esimerkiksi Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi » – kampanja yhdistää mukavan ulkoilupäivän ja konkreettisen ympäristötyön.

    Matkaseurueesi lisäksi huomioimalla muut kanssamatkustajat mahdollistat kaikille nautinnollisemman matkan. Voit auttaa toista painavan laukun kanssa, neuvoa tietä parhaasi mukaan tai ihan vain jutella mukavia. Pienet teot ovat avain johonkin suurempaan!

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite