/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Matkavakuutus matkailijan turvana

    Matkavakuutus on matkailijan turvana odottamattomien tilanteiden ja onnettomuuksien hetkellä. Vaihtoehtoja matkavakuutuksen järjestämiseksi on monia ja eroja sopimusehdoissa vieläkin enemmän. Vertailemalla eri vakuutuksentarjoajia ja heidän vaihtoehtojaan löydät itsellesi sopivimman vakuutuksen. Muista hankkia vakuutus ajoissa!


    Matkavakuutus pähkinänkuoressa

    Vakuutusviidakko on täynnä toinen toistaan erilaisempia vaihtoehtoja. Huomioi seuraavat kriteerit ja olet askeleen lähempänä oikean vakuutuksen löytämistä.

    Vakuutustyypit

    Matkavakuutus koostuu usein kahdesta erillisestä vakuutustyypistä matkustaja- sekä matkatavaravakuutuksesta. Vakuutusta ottaessa onkin hyvä selvittää mitkä vakuutustyypit sisältyvät hankkimaasi matkavakuutukseen.

    Matkustajavakuutus eli henkilövakuutus on vakuutuksen tärkein osa, sillä se korvaa sinulle sattuneet vahingot. Vakuutusehdoista riippuen korvataan mm. matkalla sairastumisesta tai tapaturmasta aiheutuneet sairaudenhoitokulut, mahdollisen sairaskuljetuksen kotimaahan, kuolemantapauksessa kotiinkuljetuksen tai hautauksen ulkomailla ja matkan peruuntumisen tai keskeytymisen määritellyissä tilanteissa. Katso tästä kuinka toimia jos sairastut matkalla »

    Matkatavaravakuutus sen sijaan korvaa matkatavaroille aiheutuneet vahingot. Vakuutusehdoista riippuen korvataan mm. matkatavaroiden varkaus- ja rikkoontumisvahingot sekä välttämättömyystavaroiden hankintakustannukset matkatavaroiden myöhästyessä tai kadotessa. Matkatavaravakuutus voi myös sisältää matkan oikeusturva- ja vastuuvakuutukset, jotka korvaavat matkaan liittyviä oikeudenkäyntikuluja tai muille tai muiden omaisuudelle aiheuttamiasi vahinkoja.   

    Kerta vai jatkuvaluontoinen vakuutus

    Matkavakuutus voi olla jatkuva eli toistaiseksi voimassaoleva tai matkakohtainen. Useammin kuin kerran vuodessa matkustavalle jatkuva vakuutus tulee useimmiten halvemmaksi vaihtoehdoksi. Jatkuva vakuutus on myös huoleton, sillä sitä ei tarvitse uusia, joka reissulle erikseen.

    Vaikka sinulla olisi jatkuva matkavakuutus, voi yhtäjaksoisesti kestävälle matkalle olla aikaan sidottuja rajoituksia. Useimmiten jatkuva matkavakuutus on voimassa korkeintaan 3 kuukautta tai 45 vuorokautta yhtäjaksoisesti kestävällä matkalla. Erityisehdoista kuten pidennetystä matkustusajasta ja lisämaksusta sovitaan tapauskohtaisesti vakuutusyhtiön kanssa.

    Maantieteelliset rajoitteet

    Vakuutusehdot vaihtelevat yhtiöittäin. Matkavakuutuksen voimassaoloalue saattaa vaihdella suurestikin. Vakuutus voi kattaa esimerkiksi vain Pohjoismaat, Euroopan tai koko maailman. Useimmat vakuutukset kattavat myös Suomen rajojen sisällä tapahtuvan matkailun.

    Mikä sitten lasketaan matkaksi? Vakuutusyhtiöt märittelevät sopimusehdoissaan, kuinka kaukana asuntoasi matkavakuutuksesi astuu voimaan. Tyypillisesti kilometrirajoitukset vaihtelevat 50 ja 100 kilometrin välillä. Kilometrirajoituksen täyttyessä matkavakuutuksesi korvaa sopimusehdoissa määritellyt vahingot, oli kyse sitten kyläilystä sukulaistesi luona tai lomamatkasta Barcelonaan.

    Omavastuu ja urheileminen matkalla

    Omavastuu vaihtelee vakuutuksittain ja jopa vakuutustyypeittäin. Omavastuulla tarkoitetaan siis summaa, jonka vakuutuksen ottaja joutuu maksamaan vahingon sattuessa. Vakuutusyhtiö korvaa omavastuun ylittävän osuuden vahingoista aiheutuneista kuluista.

    Normaali matkavakuutus kattaa pääasiassa vahingot, jotka sattuvat tavallisia liikuntalajeja, kuten laskettelua, pyöräilyä ja juoksua, harrastaessa. Kilpaurheilu ja monet riskialttiit lajit jäävät kuitenkin usein perinteisen matkavakuutuksen sopimusehtojen ulkopuolelle. Lajeja, kuten laitesukellus, laskuvarjohyppy tai vuorikiipeily, varten voit tarvittaessa hankkia lisäturvan vakuutukseesi. Kilpaurheilun kohdalla on hyvä selvittää, korvaako esimerkiksi lajiliittosi lisenssivakuutus tai erikseen hankittu urheiluvakuutus myös vahingot ulkomailla.

    Mistä hankkia matkavakuutus

    Voit hankkia matkavakuutuksen useimmilta vakuutusyhtiöltä myymälästä, verkkosivuilta tai puhelimitse. Ennen kuin hankit matkavakuutusta, on hyvä tarkistaa kuulutko jo sellaisen piiriin. Esimerkiksi perheesi matkavakuutus saattaa koskettaa myös sinua. Myös luottokorttiisi ja ammattiliiton tai yhdistyksen jäsenyyteen saattaa sisältyä matkavakuutus tai sen osia kuten matkatavaravakuutus. Älä jätä vakuutuksen hankkimista siis viime hetkille, jotta ehdit selvittää tarpeesi vakuutuksen suhteen.

    Eurooppalainen sairaanhoitokortti

    Jos kuulut sairausvakuutuksen piiriin Suomessa tai Suomi vastaa sairaanhoidon kustannuksistasi olet oikeutettu hankkimaan Kelan myöntämän eurooppalaisen sairaanhoitokortin (European Health Insurance Card, EHIC). Kortin kanssa olet oikeutettu saamaan lääketieteellisesti välttämätöntä hoitoa matkustaessasi ja tilapäisesti oleskellessasi toisessa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä. Lääketieteellisesti välttämätön hoito tarkoittaa hoitoa, joka ei voi odottaa kotiin pääsyäsi.

    Missä ja missä tilanteissa saan hoitoa?

    Voit käyttää eurooppalaista sairaanhoitokorttia julkisessa terveydenhuollossa, sairausvakuutussopimuksen tehneiden yksityisten lääkäreiden vastaanotoilla ja sopimuksen tehneissä sairaaloissa EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä.

    Voit saada välttämätöntä hoitoa, jos sairastut äkillisesti tai altistut tapaturmalle. Raskauteen liittyvä hoito, synnytys ja pitkäaikainen sairaus ovat myös syitä saada välttämätöntä hoitoa. Hoitava lääkärisi päättää annettavasta hoidosta oleskelumaan käytäntöjen mukaan.

    Mitä hoito maksaa?

    Näyttäessäsi eurooppalaisen sairaanhoitokortin hoidon yhteydessä, tulisi sinun saada hoito samaan hintaan kuin paikallisetkin. Maksat siis hoidostasi paikallisen omavastuun ja loppu osa laskutetaan Kelalta.

    Mikäli hoitopaikka ei jostain syystä hyväksy korttia, joudut maksamaan hoidon kustannukset itse. Voit kuitenkin hakea korvausta maksamistasi kustannuksista jälkikäteen Kelasta.

    Eurooppalaisen sairaanhoitokortin voit tilata ilmaiseksi Kelan verkkosivuilta » 

    Matkalompakot 
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite