/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Viisumit eri maihin

    Viisumit eri maihin

    Matkustaessaan ulkomaille on hyvä tutustua kohdemaahan ja sen vaatimiin matkustusasiakirjoihin etukäteen. Milloin tarvitsen viisumin etukäteen? Milloin sen saa hankittua kohdemaahan saapuessa? Mikä on elektroninen maahantulolupa? Muun muassa näihin kysymyksiin pyrimme vastaamaan ja helpottamaan sinun reissuun lähtöäsi.

    Suomen passi yksi vahvimpia

    Passportindex.org -sivuston mukaan (14.6.2022) Suomen passi on jaetulla toisella sijalla viisumivapaalla pääsyllä 167 maahan. Suomen passilla on siis helpot edellytykset matkustaa lähes minne tahansa, vähintään matkustusasiakirjojen osalta. Täysin viisumivapaasti Suomen passilla pääsee 121 maahan ja 46 maahan viisumin voi hankkia maahan saapuessa. Vain 31 maahan vaaditaan viisumin hankinta ennakkoon.

    Vapaa liikkuminen Schengen-maissa

    Pohjoismaissa ja EU:n sisällä Schengen-alueella matkustaminen on erityisen helppoa vaadittujen asiakirjojen osalta, sillä pohjoismaissa riittää viranomaisen myöntämä virallinen henkilökortti ja Schengen-alueella liikkuminen on täysin viisumeista ja rajamuodollisuuksista vapaata. Matkustaessasi Schengen-alueella, sinun on pidettävä mukanasi voimassa oleva kussakin jäsenmaassa hyväksytty matkustusasiakirja eli yleensä passi tai henkilökortti. Kaikki EU-maat eivät kuulu Schengen-alueeseen. Tarkista maat Ulkoministeriön sivuilta.

    Elektroninen matkustuslupa

    Pohjois-Amerikkaan tai Australiaan matkustettaessa tulee hakea ennakkoon elektroninen matkustuslupa. Sen avulla vastaanottavan maan viranomaiset tarkastavat matkustajan kelpoisuuden matkustaa maahan ilman varsinaista viisumia.

    Viisumi

    Esimerkiksi Kiinaan, Kuubaan tai Venäjälle viisumivirallisuudet tulee kuitenkin hoitaa kuntoon ennen matkaa. Tarkempia ohjeita kohdemaasi käytännöstä saat esimerkiksi kyseisen maan Suomen suurlähetystön verkkosivuilta. Ulkomaiden lähetystöt kertovat myös viisumikäytännöistä, kuten mitä asiakirjoja tarvitset, koska viisumia tulee hakea ja kauanko ne ovat voimassa.

    Hyvän käsityksen viisumeiden tarpeesta saa passportindex.org » -sivustolta, jonka listasta näet mitä kohdemaasi vaatii matkustajalta. Joissakin maissa on kuitenkin erityissääntöjä viisumin suhteen. Selvitä siis hyvissä ajoin kohdemaasi käytännöt, jotta voit keskittyä rauhassa reissuusi.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite