/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Vinkit rantalomalle

    Hiekkarantoja ja palmupuita

    Rantaloma etelän lämmössä kiehtoo meitä suomalaisia erityisesti syksyn ja talven pimeimmillä ja kylmimmillä hetkillä. Hiljalleen huojuvat palmupuut ja silmänkantamattomiin siintävät valkoiset hiekkarannat ovat mukava vastakohta loskaisille talvimaisemille. Rantalomallekin kannattaa varautua etukäteen ja ottaa mukaan muutakin kuin riippumatto.

    Auringolta suojautuminen

    Mitä lähempänä päiväntasaajaa lomailet, sitä pystysuorempana auringonvalo ja säteily tulee. Etelässä aurinko polttaa aivan eri tavalla kuin täällä Suomessa. Siksi auringolta suojautuminen on ensiarvoisen tärkeää meille skandinaaveille. Ensisijaisesti auringolta ja UV-säteilyltä suojaudutaan vaatetuksella, mutta yleensä myös aurinkovoiteen käyttäminen on välttämätöntä. Katso parhaat vinkit auringolta suojautumiseen ja lue lisää suojakertoimista.

    Muista myös aurinkolasit

    Myös, tai ehkä varsinkin, silmät kannattaa suojata auringolta ja UV-säteilyltä. Mitä tahansa markettilaseja ei kannata käyttää, sillä niiden UV-suoja voi olla puutteellinen tai se voi pahimmassa tapauksessa puuttua kokonaan. Kunnollisista, silmiä hyvin suojaavista aurinkolaseista kannattaa maksaa vähän enemmän. Katso Partioaitan vinkit aurinkolasien valintaan.

    Sairastuminen ja sen ehkäisy lomamatkalla

    Matkalla sairastuminen ja sairastaminen ei ole kivaa, mutta sellaistakin voi joskus sattua. Sairastumista voi ehkäistä etukäteen mm. rokottamalla. Jos kuitenkin sairastut matkalla, tärkeintä on, että olet varautunut siihen. Lue oppaastaamme, miten varaudut etukäteen ja miten toimit, jos sairastut matkalla.

    Matkusta vastuullisesti

    Matkustaminen on lisääntynyt globaalisti viimeisten vuosikymmenten aikana valtavasti. Valitettavasti samalla myös siitä aiheutuvat haitat, mm. ympäristön ja luonnon saastuminen sekä lentämisestä syntyvien päästöjen vaikutus ilmaston lämpenemiseen, ovat lisääntyneet merkittävästi. Matkailijan omilla valinnoilla ja teoilla haittavaikutuksia on mahdollista vähentää ja kantaa näin vastuuta yhteisestä maapallostamme. Katso Partioaitan vinkit vastuullisempaan matkailuun.

    Lue lisää
    Lämpimiin kohteisiin 
    Mukavaan matkustamiseen 
    Huolettomaan matkaan 

    Matkalla. Perillä.

    MERINOVILLAA TROPIIKKIIN

    Merinovilla on ehkä hieman yllättäenkin paras materiaali kuumissa ja kosteissa olosuhteissa.

    Antibakteerinen luonnonmateriaali

    Merinovilla on luonnostaan huono kasvualusta mikrobeille, joten villa ei haise pahalle kovankaan hikoilun jälkeen. Merinovillaista vaatetta ei tarvitse pestä niin usein kuin keinokuituisia. Lisäksi materiaali ei sido itseensä hajuja pitkänkään käytön jälkeen ja usein pelkkä reilu tuuletus käytön jälkeen riittää pesun sijaan. Tarvittaessa merinovaatteen voi pestä pesukoneessa 40 celsiusasteessa. Huuhteluainetta ei suositella.

    Viilentää lämpimällä

    Merinovilla hengittää erinomaisesti ja tasaa lämpötilaeroja. Siksi siitä valmistetut vaatteet soveltuvat mainiosti käytettäväksi myös kesäaikaan.

    Icebreaker Cool-Lite

    Icebreakerin Cool-Lite -kangasteknologia yhdistää merinovillan luonnollisen mukavuuden ja hengittävyyden Tencelin kanssa. Tencel on luonnon puukuitu, joka tehdään kestävästi tuotetusta eukalyptuksesta. Cool-Lite haihduttaa hikeä kolme kertaa nopeammin kuin pelkkä merinovilla, joten se on täydellinen niille, jotka haluavat olla aktiivisia kuumassakin ja pysyä silti kuivana. Annoimme Cool-Lite vaatteita klubilaisillemme testattavaksi. Lue blogista Elisan kommentit ja fiilikset Icebreaker Cool-Liteistä.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite